Itineo Famili SB740: nieuwe integraalcamper voor gezinnen

Itineo Famili SB740 integraalcamper met kinderkamer

Itineo Famili SB740: nieuwe integraalcamper voor gezinnen

De Franse camperbouwer Itineo, onderdeel van de Rapido Groep, presenteert als onderdeel van de 2023-collectie de nieuwe integraalserie Famili. Deze serie omvat onder andere de Itineo Famili SB740, welke een speciale kinderkamer heeft.

Zo’n kinderkamer is een fenomeen wat wel sinds een jaar of 25 zeer regelmatig bij caravans zien, maar bij campers is zo’n kinderkamer nog allesbehalve ingeburgerd. De Itineo Famili SB740 is niet de enige camper met een kinderkamer maar wel een van de zeer weinige.

Itineo Famili SB740: een unieke kinderkamer

Itineo heeft zelfs twee modellen uit de Famili-serie uitgerust met stapelbedden. Dit zijn de SB700 en de SB740, waarvan de laatste een speciale kinderkamer heeft. De SB740 heeft dankzij zijn lengte van 7,42 meter ruimte voor een speciale kinderruimte, welke bestaat uit een stapelbed en een zitje met tafel en bankjes. Als je wilt kun je zelfs een derde bed voor de nacht creëren. Boven de cabine is er nog een slaapplaats voor twee volwassenen, waardoor er in totaal ruimte is voor vijf personen.

Ruime dinette voor gezellige maaltijden

De dinette in de Itineo Famili SB740 is zeer ruim, met een grote L-vormige bank, een langsbank en twee draaibare cabinestoelen. Aan de tafel, die uit twee delen bestaat, kunnen maar liefst acht personen aanschuiven voor een gezellige maaltijd.

Keuken, sanitair en kastruimte

De hoekkeuken is uitgerust met twee gaspitten, een spoelbak en een koelkast van 145 liter. Het sanitair is ruim, met een douche aan de bijrijderskant en een toilet met wastafel aan de bestuurderszijde. Achter het sanitair is er nog kastruimte voor kleding.

Itineo campers in 2023: updates en nieuwe modellen

Voor het modeljaar 2023 krijgen de Itineo-campers een update. De bestaande Traveller-serie krijgt bijvoorbeeld een nieuwe naam. Deze gaat voortaan namelijk als Famili door het leven. De campers worden onderverdeeld in drie categorieën, waarmee Itineo een breed publiek wil bedienen. De nieuwe meubelserie Urban zorgt voor een modern interieur met veel hout en antracietgrijs, en led-verlichting zorgt voor sfeer in de avonduren.

Veelzijdige Itineo Famili Compact serie

De Itineo Famili Compact-serie is iets kleiner dan de reguliere Famili-serie, met modellen die niet langer zijn dan 6,61 meter. Deze serie is zeer geschikt voor mensen die veel op reis zijn vanwege de grote wendbaarheid en het soepele rijgedrag. Er zijn drie indelingen beschikbaar waaronder de CM660 met een queensbed, de CJ660 met enkele bedden die tot een tweepersoonsbed kunnen worden omgebouwd, en de CS660 met een kinderruimte achterin.

Itineo Cozi halfintegraal campers voor betaalbaar comfort

De Cozi halfintegraal-serie van Itineo bestaat uit betaalbare campers die ontworpen zijn om comfort en plezier te bieden. Ook deze serie bestaat uit drie indelingen, waaronder het kortste model, de PF600, met een Frans bed en zitgedeelte dat optioneel een derde bed kan worden. De PC640 heeft geen vast bed, maar een grote badkamer achterin en een hefbed boven de cabine. De PJ700 heeft de populaire indeling met enkele bedden en biedt naast veel opbergruimte optioneel nog een derde slaapplaats.