Irmscher toont snelle buscamper als jubileummodel

Irmscher Vivaro Liner 68

Irmscher toont snelle buscamper als jubileummodel

De Duitse tuningspecialist Irmscher bestaat dit jaar 50 jaar. Het bedrijf is groot geworden in de jaren ’80 en ’90, toen het ombouwkits, tuningkits, sportvelgen en verlaagde wielophangingen voor Opels leverde. Dat doet het bedrijf nog steeds, maar is zich ook veel meer op het customizen van luxe auto’s gaan toeleggen.

In dat plaatje past ook het jubilleummodel, dat Irmscher ter ere van haar 50-jarig bestaan heeft ontwikkeld. Omdat het bedrijf in 1968 is opgericht en het de laatste tijd heel actief is in het inrichten van luxe personenbusjes, heeft men ervoor gekozen om een gelimiteerde oplage van 68 speciale Opel Vivaro’s te bouwen.

Irmscher is nog steeds gespecialiseerd in het ombouwen van Opels, al worden er ook wel andere automerken onder handen genomen. Tegenwoordig is het ‘sneller’ maken wat naar de achtergrond gedrongen, en is het bedrijf vooral bezig met het verfraaien van Opels, personenwagens en bedrijfswagens. Bij die bedrijfswagens zitten de laatste tijd ook steeds meer campers en vrijetijdsvoertuigen.

Irmscher Vivaro Liner 68

Het jubileummodel, dat op basis van een Opel Vivaro wordt gebouwd, sluit daar dan ook mooi op aan. Geheel passend bij het te produceren aantal en het jaar van oprichting heet het jubileummodel de “Vivaro Liner 68“.

Aan de voorzijde kun je de wagen meteen herkennen aan de speciale grill en voorspoiler. Ook aan de zijkant zien we een spoilerrand, maar daar valt ook de speciale striping op, die speciaal voor de jubileummodellen is ontworpen. Ook de achterzijde is voorzien van een spoiler. Verder heeft Irmscher ook het onderstel onder handen genomen. Dat is met 35 mm verlaagd. De Liner 68 staat op 20 inch sportvelgen in een exclusief Heli Star design die zijn voorzien van hoogwaardige Pirelli banden. Het motorvermogen is vergroot tot maar liefst 175 pk. Aan de binnenzijde is de Liner 68 voorzien van het zogenaamde Irmscher Touringpakket met leren accenten en velours tapijt.

Om de Vivaro ook als camper te kunnen gebruiken, is hij achterin voorzien van het nieuw ontwikkelde Irmscher I Flex systeem. Dit biedt de mogelijkheid om de bestelbus middels een aantal modules om te kunnen bouwen in een vrijetijdsauto of camper. Zo is er bijvoorbeeld een keukenmodule met kook-, spoel- en koelmogelijkheid. Dankzij het I Flex systeem kan de achterbank in een handomdraai worden omgetoverd in een tweepersoonsbed.

De Irmscher Vivaro Liner 68 is verkrijgbaar bij de Opel-Irmscher partners en ook rechtsreeks bij Irmscher in Remshalden (bij Stuttgart).

Like dit artikel
Tweet dit artikel