iF Design Award 2023 voor de Hymer Venture S

iF Design Award 2023 voor de Hymer Venture S

iF Design Award 2023 voor de Hymer Venture S

De Hymer Venture S, een toonbeeld van innovatie in de camperbranche, blijft de aandacht trekken en harten winnen. Dit keer heeft de camper de prestigieuze iF Design Award 2023 in de wacht gesleept.

De Venture S is ook veel meer dan alleen een camper. Hij vertegenwoordigt een nieuwe voertuigcategorie. Geïnspireerd door de inventieve ideeën van de campergemeenschap, werd de Venture S in 2019 voor het eerst gepresenteerd als prototype onder de naam ‘Vision Venture’.

Sindsdien heeft de innovatieve camper meerdere onderscheidingen ontvangen, waaronder een German Design Award en een European Innovation Award, voordat het werd uitgeroepen tot kampioen in de categorie Automotive bij de iF Design Awards 2023

Innovatief ontwerp

De Hymer Venture S onderscheidt zich door vrijheid zonder compromissen te beloven. Het is een compacte camper, ontworpen voor twee personen, die een exclusieve off-road geest belichaamt. Het heeft een slanke opbouw, wat het perfect maakt voor allerlei soorten avonturen. Belangrijke kenmerken zijn het unieke ‘Instant Loft’—een pneumatisch hefdak dat een ingebouwde trap bevat. De Venture S heeft ook een opvallende achterklep met een 180-graden echt glazen ‘Infinity Screen’ en een eigen zonnedek.

Het interieur van de Venture S is slim bedacht. De innovatieve indeling is verdeeld over twee verdiepingen, waardoor een nieuwe dimensie wordt geïntroduceerd in de camper lifestyle. Het interieur van de Venture S is ontworpen om te voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van comfort, design en functionaliteit. Het beschikt zelfs over een vierniveaus verlichtingssysteem, dat kan worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker via een centrale bediening of de HYMER Connect-app.

Technische specificaties

De Venture S is gebouwd op een Mercedes-Benz Sprinter 419 CDI chassis en wordt aangedreven door een motor van 190 pk. Hij heeft een lengte van 645 cm, bij een breedte van 216 cm en een hoogte van 307 cm. Hij heeft een maximaal toelaatbare massa (MTM) van 4100 kg. Er kunnen vier personen slapen in de Hymer Venture S, met een achterbed van 190 x 120-110 cm en een loft bed van 210-140 x 140 cm.

De iF Design Award

iF Design Award 2023 voor de Hymer Venture SHij bestaat al meer dan 60 jaar, de iF Design Award, en is een van de meest prestigieuze designprijzen ter wereld. Een panel van 133 designexperts uit 20 landen beoordeelt de ingezonden werken in verschillende categorieën. In 2023 werden 75 ontwerpen geselecteerd voor de gouden award uit bijna 11.000 inzendingen. De winnaars zijn gekozen op basis van hun creativiteit, innovatie en het vermogen om ‘meer’ te bieden op het gebied van efficiëntie, duurzaamheid, gezondheid en plezier.