Hyundai Staria: nieuwe concurrent voor de VW Transporter, Ford Transit en Mercedes Vito

Hyundai Staria bestelwagen

Hyundai Staria: nieuwe concurrent voor de VW Transporter, Ford Transit en Mercedes Vito

De Zuid-Koreaanse autofabrikant is bezig met een indrukwekkend productoffensief. Naast diverse nieuwe en vernieuwde personenauto’s introduceert Hyundai ook de Staria, een compacte bestelwagen.

De nieuwe Staria bestelwagens onderscheiden zich door een bijzonder modern design. Daardoor zouden ze wel eens een sterke concurrent kunnen worden voor de populaire bestelwagens van Volkswagen, Ford, Mercedes-Benz en Stellantis (Fiat, Citroën, Peugeot en Opel).

Verschillende varianten

De Hyundai Staria wordt volgende week (op 13 april) onthuld en is beschikbaar vanaf de tweede helft van 2021. Hyundai belooft “eersteklas comfort en royale ruimte” voor de Staria. Het Zuid-Koraanse merk onderbouwt dat met de eerste foto’s van de luxe personenbusversie met twee schuifdeuren aan de zijkant en een luxueus interieur met afzonderlijke stoelen achterin. Uiteraard komen er ook eenvoudigere varianten bij met meer zitplaatsen en ook een complete bestelwagenlijn.

Modern design

Qua design zet de fabrikant een grote stap voorwaarts, waarbij Hyundai het ontwerp (terecht) “opvallend futuristisch” noemt. Want de Staria doet zijn gevestigde marktgenoten er inderdaad opeens heel wat ouderwetser uitzien. Hij doet met zijn smalle dagrijlichten die over de hele breedte doorlopen, lage taillelijn en grote panoramische ruiten zelfs een beetje aan een ruimteschip denken. Hyundai denkt dat de Staria niet alleen een sterke troef is voor zakelijk gebruik maar ook als gezinsauto zal voldoen. En we mogen aannemen dat ook de camperbouwers graag hun visie over deze nieuwkomer laten gaan. Hyundai heeft nog geen details bekendgemaakt over de aandrijflijn en prijzen.