Hymercar Sydney: compacte buscamper

Hymercar Sydney

Hymercar Sydney: compacte buscamper

Op de stand van Hymer op de CMT in Stuttgart is tot en met dit weekend nog de nieuwe Hymercar Sydney te zien. Een heel compacte buscamper, speciaal ontwikkeld voor camperaars die hun camper ook voor dagelijks gebruik in willen zetten.

Uiteraard is hij ook prima geschikt voor mensen die gewoon een heel compacte camper zoeken. De compacte maatvoering houdt echter ook in dat er geen toiletruimte aanwezig is.

In een tijd waarin de ene na de andere buscamper mét toiletruimte op de markt wordt gebracht, is dat toch weer even wennen. Maar het is ook nog niet zo lang geleden dat een buscamper bijna nooit een toiletruimte had. Dat is bij veel populaire buscampers zoals de Volkswagen California nog steeds het geval. Het scheelt natuurlijk ook een heleboel ruimte waardoor de camper veel compacter kan zijn. Dat zie je ook bij de Hymercar Sydney. De camper, die wordt gebouwd op een Fiat Ducato met een korte wielbasis, is nog geen 5 meter lang zodat je je er moeiteloos mee in het verkeer kunt begeven.

De Hymer Sydney scoort hoge ogen op het gebied van flexibiliteit. Er is natuurlijk geen toiletruimte aanwezig, wat toch altijd een behoorlijk obstakel is. Je kunt de Sydney inrichten met 3, 4 of zelfs 5 gehomologeerde zitplaatsen. Een fiets meenemen in de camper is ook geen probleem. Dankzij de uitneembare meubels en de geïntegreerde rails kun je zo een fietsendrager in de camper monteren. De standaard sjorrails zorgen er daarbij voor dat alles veilig kan worden vastgezet.

Standaard beschikt de Sydney over een bedonderstel met uitneembaar bed. In het bedonderstel is ook de compressorkoelkast gemonteerd. Je kunt ook kiezen voor nog meer laadruimte. Dan levert Hymer de Hymercar Sydney met een uitneembaar meubel en een optionele koelbox.

De Hymercar Sydney heeft 4 slaapplaatsen. Achterin is een uitneembaar tweepersoons bed geplaatst. De andere mensen uit het reisgezelschap vinden een comfortabele en ruime slaapplek in het geïsoleerde hefdak, dat is voorzien van een Froli bodem en koudschuimmatrassen. Overdag zorgt dit hefdak, als het omhoog is geklapt, bovendien voor een meer dan riante stahoogte van 2,65 m.

De exacte prijzen voor de Nederlandse markt zijn ons nog niet bekend. In Duitsland wordt de Hymercar Sydney, die overigens beschikbaar zal zijn in 3 uitvoeringen, aangeboden voor een vanaf-prijs van € 49.900,-.

Like dit artikel
Tweet dit artikel