Hymer Van opnieuw in programma opgenomen

Hymer Van model 2016

Terug bij Hymer: de compacte Van

BAD WALDSEE – De Hymer Van werd al weer zo’n 10 jaar geleden voor het eerst op de markt gebracht. De Van was een heel compact gebouwde halfintegraal camper. Klein genoeg om zonder beletsel overal te kunnen komen, en net dat beetje meer ruimte dan een buscamper die door een aantal mensen nét te krap wordt bevonden.

Hymer nam de Van toen de HymerCar op de markt kwam weer uit productie. Nu er weer meer vraag is naar compactere (half)integraal campers heeft Hymer besloten dat er voldoende reden is om de Hymer Van opnieuw in het programma op te nemen.

De nieuwe Hymer Van is niet zomaar een opgefriste versie van de 10 jaar geleden geïntroduceerde wagen, het is Hymer gelukt om de Van model 2016 beduidend beter dan het eerste model te maken. De nieuwe Hymer Van is een wendbare, compacte camper die voldoende ruimte en comfort voor langere reizen vormt.

Omdat Hymer er voor heeft gekozen dat de nieuwe Van op een lichtgewicht chassis van Al-Ko wordt gebouwd is camper een stuk korter geworden, de wagen is 5,45 m lang. De korte wielbasis van 3,15 m zorgt voor en prettig korte draaicirkel en een hoge wendbaarheid. De compacte bouwwijze zorgt in combinatie met de lichtgewicht en goed geïsoleerde PUAL opbouw voor de nodige gewichtsbesparing. Het rijklare gewicht van de Van bedraagt namelijk nog geen 2500 kilo.

De opbouw biedt evengoed voldoende ruimte om de bagage op te kunnen bergen. Er zijn een aantal handige bergruimtes zoals het opbergvak in de bodem en de lade onder de zitgroep. Verder is de garage niet alleen bereikbaar vanuit de binnenzijde, via de optionele deur aan de buitenzijde kunnen er eventueel ook grotere stukken bagage worden geladen.

Om de onder het tweepersoons bed geplaatste kleerkast makkelijk te bereiken, kan het bed in een handomdraai omhoog worden geklapt. Dit vergemakkelijkt uiteraard ook het meenemen van een fiets of surfplank.

De keuken is compact maar compleet uitgevoerd, met diverse laden en een te vergroten werkblad. Ondanks de geringe lengte heeft de Hymer Van toch een natte cel, om ruimte te besparen wordt er gebruik gemaakt van een opklapbare wasbak. De Hymer dealers zullen de nieuwe Van, evenals andere 2016 modellen, in de loop van de zomer in hun showroom mogen verwelkomen.