Hymer TomTom Bridge campernavigatie

Hymer TomTom Bridge campernavigatie

Hymer ontwikkelt samen met TomTom nieuw navigatiesysteem

ZOETERMEER- Op zich zijn de speciaal voor campers ontwikkelde navigatiesystemen niet zo bijzonder meer.

Diverse bekende en minder bekende fabrikanten van navigatieapparatuur hebben een versie in het programma die rekening houdt met de fysieke eigenschappen van een camper. Bijzonder is echter wel de samenwerking tussen Hymer en TomTom.

Hymer heeft, als toonaangevende producent van caravans en campers, samen met TomTom een navigatiesysteem ontwikkeld dat specifiek is ontwikkeld voor het rijden met de camper of caravan en gaat deze via haar dealernetwerk als standaard accessoire aanbieden.

Het gezamenlijk ontwikkelde navigatiesysteem voor campers en caravans heeft, heel toepasselijk, Hymer TomTom Bridge. Volges eigen zeggen hebben beide producenten hun kennis en ervaring samengevoegd om zo samen tot een optimaal resultaat te komen.

Wie de nieuwe Hymer TomTom Bridge in handen krijgt, zal constateren dat deze, net als veel andere navigatieapparaten, de robuuste behuizing net iets dikker dan een tablet is. De speciaal ontwikkelde software moet het rijden met de camper of auto-caravan combinatie niet alleen veiliger maar ooral ook makkelijker en prettiger maken.

Zo biedt het systeem meer dan alleen de standaard navigatiemogelijkheden. De navigatie op zich kan rekening houden met de afmetingen en het gewicht van de camper of combinatie. Daarnaast is is er ook uitgebreide informatie over de te rijden route voorhanden en biedt het systeem een handig overzicht met mogelijke informatie over duizenden campings.

Net als de normale TomTom navigatiesystemen biedt het systeem ook de mogelijkheid voor live verkeersinformatie en zijn er altijd actuele kaarten beschikbaar. Het apparaat is voorzien van een wifi ontvanger en de mogelijkheid voor mobiel internet, je kunt er een simkaart in plaatsen. Bovendien kan er ook een achteruitrijcamera op worden aangesloten. Verder worden er diverse apps ontwikkeld die het leven van de camperaars en caravanners veraangenamen en ontbreekt ook het overzicht van de Hymer dealers en servicepartners niet. Bijzonder is ook dat het navigatiesystem kan communiceren met het “Free on Tour” portaal. Dat is een interactief online informatieplatform waar je je eigen reis kunt plannen aan de hand van een database met allerhande toeristische informatie.