Hymer presenteert het multifunctionele Smart Control systeem

Hymer Smart Control

Hymer Smart Control

ZOETERMEER – De integratie van moderne electronica in campers gaat steeds verder. We vinden het al vrij normaal dat een camper is voorzien van een controlepaneel waarop we de toestand van de accu’s en het niveau van de watertanks kunnen controleren.

Ook vinden we het inmiddels vrij normaal als onze camper is voorzien van een ingebouwd navigatie- of multimediasysteem, of zelfs een gecombineerd multimedia/navigatiesysteem.  Hymer gaat hierin nog een stapje verder, in de vorm van een on-board systeem dat al deze functionaliteiten.

Hymer toonde vorige maand op de CMT in Stuttgart Hymer Smart Control. Dit is een nieuw, multifunctioneel on-board multimediaysteem waarmee je ook de voornaamste informatie over de technische zaken van de camper in de gaten kunt houden.

Met Hymer Smart Control kun je niet alleen navigeren, naar muziek luisteren of een filmpje kijken, maar ook controleren of de staraccu en huishoudaccu nog genoeg geladen zijn, of de 230V netaansluiting naar behoren werkt en hoe het met het vloeistofniveau in de verswatertank en afvalwatertank zit. Ook kun je een achteruitrijcamera op het systeem aansluiten en de flatscreen televisie in de woonruimte aansturen. De hoeveelheid mogelijkheden zal volgens Hymer in de toekomst nog worden uitgebreid. Wie het nieuwe Hymer Smart Control “live” wil zien, zou eens naar de Hymer 60 Edition jubileummodellen kunnen kijken. Deze speciale uitvoeringen van de ML-I en ML-T zijn namelijk als eerste uitgerust met het Hymer Smart Control systeem.