Hymer introduceert exclusieve Free S Blue Evolution buscamper

HymerFree S Blue Evolution buscamper

Hymer introduceert exclusieve Free S Blue Evolution buscamper

De Duitse camperfabrikant Hymer introduceert de in het oog springende, sportief uitgevoerde Free S Blue Evolution buscamper. Deze buscamper wordt slechts in gelimiteerde oplage gebouwd en heeft een opvallende capriblauwe-zwarte kleurstelling.

Naast zijn niet alledaagse kleuren is de Free S Blue Evolution ook compleet uitgerust, voorzien van de modernste assistentiesystemen dankzij het Mercedes-Benz Sprinter basisvoertuig.

Opvallend sportief

Daar waar veel buscampers qua kleur vrij ingetogen zijn, is de Blue Evolution dit geenzins. Met zijn opvallende, “Capri Blue”-lak en contrasterende zwarte accenten (velgen, grill, verhoogd slaapdak, ramen, lijsten, et cetera) is de Blue Evolution een opvallende verschijning die een en al sportiviteit uitstraalt.

Uitrusting

HymerFree S Blue Evolution buscamperMet een Mercedes Sprinter als basisvoertuig is het geen verrassing dat de Free S Blue Evolution een complete uitrusting heeft. Denk hierbij aan een 9G-TRONIC versnellingsbak, achteruitrijcamera, rij assistentiesystemen en een elektrische parkeerrem.

Daarnaast beschikt de Blue Evolution over het MBUX 10 multimediasysteem van Mercedes.

Interieur

Dan het interieur van de Free S Blue Evolution. Dat is, in tegenstelling tot het exterieur, licht uitgevoerd met wit meubeldecor, houtlook vloerbedekking en grijze stoffering. Dankzij het lichte interieur heeft de Blue Evolution van binnen ook een prima ruimtelijke indruk.

In totaal biedt de buscamper ruimte aan vier tot vijf personen. Het opklapbare dwarsbed achterin biedt ruimte aan twee personen, er zijn twee slaapplaatsen in het slaapdak en daarnaast kan de zitgroep worden omgebouwd tot een kleine slaapplek.

Hymer Free S 600

De Hymer Free S Blue Evolution is, zoals zijn naam al suggereert, een speciale uitvoering van de Hymer Free S 600. De ‘normale’ S 600 is een populaire, op de Mercedes Sprinter gebaseerde kampeerbus die comfortabel rijgedrag en een rijke uitrusting combineert met woon- of kampeer comfort, veelzijdigheid en ruimtelijkheid.

Beperkt verkrijgbaar

Zoals reeds gezegd wordt de Free S Blue Evolution slechts in beperkte oplage geproduceerd. Geïnteresseerden moeten er daarom snel bij zijn. De Blue Evolution heeft een vanafprijs van €108,790 en kan nog eens worden uitgerust met diverse optionele accessoires. Hierbij moeten we denken aan het Hymer-Smart-Battery-System, een scheidingsgordijn voor het slaapgedeelte, een dodehoekassistent, LED koplampen en dergelijke.