Hymer bezig met ontwikkeling DuoCar

Hymer DuoCar buscamper

Hymer bezig met ontwikkeling DuoCar

DÜSSELDORF – Helemaal achter in de beurshal van Hymer op de Caravan Salon, in het Innovations Lab, stonden twee studiemodellen. Eén van die modellen was een studiemodel van de toekomstige Hymer DuoCar.

Net als de Hymer DuoMobil zou dit een speciaal voor reizende paren gebouwde camper moeten worden. Waar de Duomobil een integraal camper is, wordt de Duomobil een buscamper.

Complete serie met acht indelingen

Voor zover onze informatie reikt, is Hymer bezig met de ontwikkeling van een complete serie DuoCar buscampers, die in totaal uit acht verschillende indelingen moet gaan bestaan. Het voorproefje van de DuoCar die Hymer in Düsseldorf liet zien was uitgerust met een ruime wasruimte in de achterzijde van de camper. Je kon deze ruimte vanuit de binnen- en buitenzijde bereiken. Dat laatste moet ook wel als je er ’s nachts van gebruik wilt maken. Het tweepersoons bed is in de Mercedes Sprinter in de lengte geplaatst en blokkeert de toegang van de wasruimte. Overdag is dat niet het geval, je kunt het bed namelijk heel eenvoudig ombouwen naar een lange bank, die samen met de tafel en de draaibare voorstoelen de zitgroep vormt.

Automotive look

Campers, en in het bijzonder buscampers, moeten tegenwoordig zoveel mogelijk op een gewone (bestel)auto lijken. Deze zogenaamde ‘automotive look’ is momenteel helemaal in. Die strakke look & feel vinden we ook terug bij de DuoCar, die rondom is voorzien van beglazing zodat hij heel sterk op een personenbusje lijkt.

Hymer DuoCar indeling

Gezien het nieuws dat er meerdere indelingen in ontwikkeling zijn, zou het ons niet verbazen als de Hymer DuoCar vrij snel in productie zal worden genomen. De DuoCar zou wel eens zijn officiële première op de CMT Stuttgart kunnen gaan beleven. Meer informatie kun je vinden op de website van Hymer.

Like dit artikel
Tweet dit artikel