Hymer Ambition actiemodellen Hymermobil B-Klasse en Tramp

Hymer Ambition campers

Hymer Ambition actiemodellen Hymermobil B-Klasse en Tramp

Het komt niet zo vaak voor dat Hymer een actiemodel introduceert, en dan al helemaal niet als het om de Hymermobil B-klasse gaat. Toch is dat nu wel het geval. Hymer komt in modeljaar 2019 namelijk met een aantal actiemodellen van zowel de Tramp als de Hymermobil B-klasse ComfortLine.

De actiemodellen staan al vanaf juli in de showroom van de Hymer-dealers, dus nog vóór de Caravan Salon. Uiteraard zal Hymer ze ook daar presenteren.

Zowel de Hymermobil B-klasse als de Hymer Tramp kennen een rijke historie. Beide modellen werden door Hymer in de jaren ’80 ontwikkeld en behoren ook nu tot de populairste modellen van het Duitse merk. In het navolgende decennium werden de B-Klasse als de Tramp, vanwege de komst van nieuwe basisvoertuigen, grondig vernieuwd. Dat gebeurde ook begin deze eeuw, en ook enkele jaren geleden. Zo werd de B-Klasse CL in modeljaar 2017 nog ingrijpend vernieuwd.

Ambition

De ‘Ambition’, zoals deze actiemodellen van Hymer heten, zullen verkrijgbaar zijn in twaalf indelingen.  Drie bij de Hymermobil B-klasse CL, negen indelingen bij de Tramp (GL, CL en SL). Je kunt de Ambition-modellen aan de buitenzijde meteen herkennen aan de zwarte grille, de grijs-metallic accenten met blauwe lijnen en bijpassende 16-inch lichtmetalen velgen.

Interieur

Kopers kunnen bij de Tramp Ambition kiezen uit twee meubeldecors en die combineren met drie verschillende stofferingen. De cabine is voorzien van verduisteringsgordijnen en een panoramadak. De Hymermobil B-Klasse bevindt zich in een exclusiever prijssegment. In de Ambition-uitvoering is het interieur nóg exclusiever en completer uitgevoerd dan in de standaarduitvoering. Het meubeldecor is uitgevoerd in Chiavenna notendecor en kan worden gecombineerd met drie verschillende meubelstoffen. De keuken is voorzien van een extra grote koelkast terwijl de entree is voorzien van een rolhor.

Daarnaast heeft het Ambitionpakket veel zaken die het reizen met de camper nog prettiger maken: een 130 pk motor, climate control, cruise control, remdruksensor, ambiente verlichting en een houten vlonder in de doucheruimte.

Like dit artikel
Tweet dit artikel