Hobby voert Vantana uit met slimme koelkast

Hobby Vantana koelkast hoog

De koelkast in de bovenkastjes van de Vantana

FOCKBEK – Vorige week toonde Hobby de nieuwe 2017 modellen aan pers en dealers. Naast de traditioneel grote hoeveelheid verbeteringen en vernieuwingen, liet Hobby ook een heel interessant concept voor een nieuw model koelkast zien.

Die nieuwe koelkast is, in samenwerking met Dometic, speciaal voor buscampers ontwikkeld. Hobby toont behoorlijk wat lef door een geheel afwijkend model te ontwikkelen. Hobby heeft bij de 2017 modellen van de serie Vantana buscampers sowieso nogal wat wijzigingen doorgevoerd, die vooral betrekking hebben op praktische zaken in de keuken en doucheruimte.

Maar het meet opvallende, al zie je er op het eerste gezicht niets van, is de zeer originele plek die Hobby de koelkast in de Vantana heeft toebedeeld.Je merkt het pas als je de bovenkastjes opent. Want daar bevindt zich namelijk de koelkast! Samen met Dometic heeft Hobby een nieuwe compressorkoelkast ontwikkeld die precies in de 2 bovenkastjes van de Vantana past. De deurtjes van de koelkast zien er net zo uit als normale kastdeurtjes en passen dus naadloos bij de rest van het interieur van de Vantana.

Die hoe plaatsing van de koelkast heeft zijn voordelen. Bukken om in de koelkast te komen is in een buscamper meestal vrij lastig, je hebt er nu eenmaal wat minder ruimte. In de koelkast te kijken of er iets uit pakken gaat met een hoog geplaatste koelkast natuurlijk beduidend makkelijker.

De nieuwe koelkast van de Vantana is 140 cm breed en heeft een inhoud van 80 liter. Hij bestaat uit 2 compartimenten met in het midden nog een schuiflade. Die schuiflade is bedoeld voor flessen met een inhoud tot 0,7 liter.

Onder die nieuwe koelkast zien we een nieuwe, fraai uitziende kookplaat/spoelbak combinatie. De deksels kun je geheel vlak neerklapen zodat er op die manier wat extra werkvlak kan worden gemaakt.

hobby vantana koelkastVerder heeft Hobby de wasruimte van de Vantana K60 Fs en K65 Es vernieuwd. Met de komst van het nieuwe, draaibare en verschuifbare C220 toilet van Thetford kan de in een buscamper vrij beperkte toiletruimte efficiënter worden benut. De ruimte is nu weliswaar iets kleiner maar biedt evengoed iets meer ruimte om te douchen. Door die kleinere toilterruimte is er ook weer meer ruimte voor de bedden beschikbaar.

De Vantana buscamper is in modeljaar 2017 beschikbaar in 7 verschillende indelingen met enkele en dubbele bedden. Voor het interieur kunnen kopers kiezen uit het Ashai Esche decor in combinatie met Magnolia Metallic en Karelia Pine in combinatie met Maroon Metallic.

Like dit artikel
Tweet dit artikel