Hobby gaat buscampers op basis van de VW Crafter bouwen

Hobby buscampers ook op basis van de VW Crafter

Hobby gaat buscampers op basis van de VW Crafter bouwen

Zoals de laatste tijd al vaker in het nieuws is geweest, zijn de basisvoertuigen voor campers nogal schaars aan het worden. We hebben het dan vooral over de Fiat Ducato en de zustervoertuigen van Peugeot, Citroën en Opel.

Daarom wijken verschillende fabrikanten uit naar andere basismerken. In het betaalbare segment valt de keus tegenwoordig vaak op de Ford Transit, als het iets meer mag kosten kiezen camperbouwers meestal voor de Mercedes Sprinter.

Andere fabrikanten, zoals Knaus, kiezen weer voor de MAN TGE, een zustervoertuig van de Volkswagen Crafter. Die VW Crafter wordt vooral door Volkswagen zelf gebruikt, als basisvoertuig voor de Grand California.

Volkswagen Crafter

De huidige Hobby buscampers hebben een Fiat Ducato en Citroën Jumper als basisvoertuig. Beide zijn dus bijzonder schaars. Daarom gaat de Duitse caravan- en camperproducent Hobby ook campers op basis van de VW Crafter bouwen.

Dit kondigde men vorige week aan in een persbericht over de samenwerkingsovereenkomst tussen Hobby en Volkswagen Bedrijfswagens aan. Daarin heeft men vastgelegd dat Hobby de basisvoertuigen van Volkswagen om campers te gaan bouwen. Beide bedrijven hebben een langdurige samenwerking afgesproken. Bernd Löher, Managing Director van Hobby: “De samenwerking met Volkswagen Bedrijfswagens zal trendsettend zijn voor de Hobby-Fendt Groep en opent voor ons volledig nieuwe mogelijkheden”.

Lars Krause, topman van Volkswagen Bedrijfswagens: “We hebben in de afgelopen jaren een gestaag groeiende trend in onze campers gezien. Dit geldt niet alleen voor onze Californische modellen, maar voor de hele sector. ‘Vanlife’ is een echte levensstijl geworden. Daarom zijn we erg enthousiast over onze samenwerking met Hobby. We zijn er vast van overtuigd dat onze Crafter een ideaal basisvoertuig is voor de campers van Hobby.”

Premium buscampers

Vooralsnog gaat het om buscampers. Of er later ook andere Hobby campers op basis van de VW Crafter komen, is nog niet bekend. Omdat de Volkswagen Crafter nogal wat duurder is dan de Fiat Ducato, komen de nieuwe buscamper volgens Hobby in het premium segment. Hobby zal ze eind augustus introduceren op de Caravan Salon Düsseldorf 2022.

Löher: “De VW Crafter wordt geleverd met alle kenmerken die onze klanten al kennen van hun personenauto’s en deze ook waarderen, vooral op het gebied van veiligheid. Voor Hobby is dit het ideale moment voor de strategische uitbreiding van het portfolio en de intrede in het premiumsegment van de campers – één van de sterk groeiende categorieën in de vrijetijdsvoertuigenmarkt”.