Hobby 2018: veel keus, nieuw design en nog uitgebreidere uitrusting

Hobby Persdag 2017

Hobby presenteert de 2018 modellen aan de pers

FOCKBEK – Vorige week presenteerde Hobby haar nieuwe 2018 modellen aan de dealers en pers. Het Duitse merk, dat wereldwijd marktleider bij de caravans is, heeft ook een behoorlijk omvangrijk programma campers en is ook dit doorlopend aan het uitbreiden en verbeteren.

Dat geldt ook voor seizoen 2018, waar het aanbod Hobby campers uit maar liefst 33 modellen bestaat. Het programma bestaat uit twee series halfintegraal campers, een serie alkoof campers alsmede een serie buscampers.

Optima

Hobby OptimaDe Optima is in modeljaar 2018 verdeeld in de Optima de Luxe en de Optima Premium serie. Hiermee heeft Hobby nu 2 zelfstandige series halfintegralen. Samen hebben deze series 24 modellen. Bij beide series heb je de keus uit de meest voorkomende indelingsvarianten: tweepersoons bedden, Franse bedden, enkele bedden of een queensbed.

Ook zijn er 5 modellen met een hefbed, waarmee je 2 extra slaapplaatsen kunt creëren. Wat betreft de was/toiletruimtes biedt Hobby bij de Optima series diverse varianten, van een heel compacte natte cel tot eentje die over de gehele breedte van de camper is gebouwd. De keuken is bij de grotere modellen meestal in de vorm van een hoekkeuken gebouwd.

Siesta de Luxe

Hobby SiestaDeze serie heeft de alkoof campers van Hobby, welke door de extra slaapplaats boven de cabine twee extra slaapplaatsen hebben. Deze serie is wat kleiner, en bevat 3 modellen.

Net als eerder zien we hier de A65 GM met stapelbedden aan de achterzijde, en de iets langere A70 GM met een overeenkomstige indelingen, doch dan met tweepersoons bed achterin. Nieuw in deze serie is de A60 GF. Deze is beduidend compacter, en heeft eveneens een tweepersoons bed achterin.

Buscampers

Hobby VantanaDe buscampers van Hobby vallen allemaal in de Vantana serie, welke uit vier modellen bestaat. De serie heeft 2 compacte modellen van minder dan 6 meter (K60 Fs en K60 FT) terwijl de K65 Es en K65 FT bijna 6,50 meter lang zijn.

De K65 Es heeft enkele bedden, de 3 andere modellen hebben een dwars geplaatst 2-persoons bed.

Anniversay Edition jubileummodellen

Hobby Anniversay EditionIn het kader van het 50-jarig bestaan van Hobby introduceert Hobby ook 2 exclusieve jubileummodellen in de Optima Premium serie.

De V65 GE (met enkele bedden) en de T70 F (met Frans bed) zijn standaard al heel compleet uitgevoerd, in de ‘Anniversay Edition’ laat de uitrusting uiteraard helemaal niets meer te wensen over.

Like dit artikel
Tweet dit artikel