Het Onda Smart System van AL-KO: intelligente technologie voor campers

Onda Smart System van AL-KO
Het Onda Smart System van AL-KO: intelligente technologie voor campers

AL-KO Vehicle Technology Electronics heeft vorige maand, op de eerste editie van de ‘Fit Your Camper’ beurs, de eerste componenten van het al eerder aangekondigde Onda Smart System onthuld.

Dit geavanceerde systeem moet de interactie met campers drastisch vereenvoudigen en verbeteren. Niet alleen de interactie tussen de camper en de gebruiker, maar ook met alle randapparatuur. Het systeem omvat verschillende componenten die niet alleen het energiebeheer optimaliseren maar ook het algemene gebruiksgemak vergroten.

Kerncomponenten en functies

  • CBE Battery Duo System-200: Dit apparaat beheert twee 12-volt servicestroombronnen, waarbij het intelligente systeem automatisch de meest geschikte stroombron selecteert voor laden en ontladen. Dit zorgt voor efficiënt energiebeheer, compatibel met zowel lithium- als loodzuuraccu’s, met een maximumcapaciteit van 200 ampère. Gebruikers kunnen via een handige app de resterende autonomie en het laadniveau van hun batterijen volgen.
  • CBE PRM400: Een zonnelader die tot 400 watt aan zonnepanelen beheert, uitgerust met MPPT-technologie voor optimale energie-efficiëntie.
  • CBE AM150, AM260, en AM500 Shunt: Deze shunts meten nauwkeurig de elektrische stroom, wat groot belang is voor het beheren van het energieverbruik en het nauwkeurig bijhouden van de resterende acculading. Beschikbaar in versies van 150 tot 500 ampère, bieden deze een grote veelzijdigheid in gebruik.

Gebruiksgemak en veiligheid

Onda Smart System van AL-KO

Een van de voornaamste eigenschappen van het Onda Smart System is het gemak waarmee gebruikers via een smartphone-app die via Bluetooth verbindt, het systeem kunnen bedienen en monitoren. Dit verhoogt de interactie tussen de camper en de gebruiker, wat leidt tot een meer geïntegreerde en aangename kampeerervaring.

Veiligheid is een prioriteit voor AL-KO, dat heeft geïnvesteerd in cybersecurity om ervoor te zorgen dat alle gebruikersgegevens beschermd zijn tegen externe bedreigingen. Een team van interne experts zorgt voor de beveiliging van het systeem, wat cruciaal is voor apparaten die toegankelijk zijn via mobiele technologie.

Bijna oneindig potentieel

Hoewel AL-KO niet de enige is die dergelijke systemen ontwikkelt, bevestigt de lancering van het Onda Smart System de trend waarbij technologie steeds meer geïntegreerd wordt in het dagelijks gebruik van campers. Deze systemen vergemakkelijken niet alleen het beheer van verschillende camperfuncties, maar verhogen ook het algemene comfort en efficiëntie tijdens het reizen. Met de belofte van verdere innovaties en verbeteringen, biedt het Onda Smart System een spannend vooruitzicht op de mogelijkheden van moderne kampeertechnologie.

Dit systeem illustreert ook heel mooi hoe ver dit soort technologie is gevorderd in de recreatievoertuigentechniek. Ook biedt het een blik op de toekomst waarin campers nog meer verbonden en gebruiksvriendelijk zullen zijn. Dit is nog echt maar het begin.