Grote alkoof camper voor zes personen: Dethleffs Family XL A-7872-2

Grote alkoof camper voor zes personen: Dethleffs Family XL A-7872-2
Grote alkoof camper voor zes personen: Dethleffs Family XL A-7872-2

Waar je vroeger op de campings en camperplaatse relatief veel alkoofcampers zag, zijn ze de laatste jaren steeds zeldzamer geworden. Camperliefhebbers geven tegenwoordig steeds vaker de voorkeur aan (half-)integraal campers, buscampers of camperbusjes.

Maar er zijn nog steeds genoeg kampeerders die zweren bij de voordelen van een alkoofcamper. Ergens is dat heel logisch want ze bieden veel ruimte, comfort en functionaliteit, meestal tegen een relatief gunstige prijs. Dethleffs speelt hierop in met de introductie van de Family XL A-7872-2, een royale alkoofcamper die perfect is voor het hele (en grotere) gezin.

Indrukwekkende verschijning

De Dethleffs Family XL A-7872-2 is een flinke verschijning op de camping. Met een lengte van bijna 8 meter, een breedte van 2,50 meter en een hoogte van 3,30 meter biedt daardoor wel een enorme hoeveelheid met ruimte. De camper is verkrijgbaar in twee kleuren: wit (standaard) en grijs.

Zit- en slaapruimte voor zes personen

Binnenin is de Family XL A-7872-2 net zo ruim als van buiten. De camper biedt comfortabele slaapplaatsen voor maximaal zes personen. De twee slaapplaatsen in de alkoof zijn favoriet bij kinderen. De ouders kunnen slapen in het royale tweepersoonsbed achterin de camper. De zitgroep in de leefruimte kan eenvoudig worden omgebouwd tot een extra tweepersoonsbed.

De camper heeft een extra grote garage achterin, waar je fietsen, sportuitrusting of andere kampeerbenodigdheden kunt opbergen. Zo heb je binnen altijd voldoende ruimte en comfort, ongeacht het seizoen.

Comfort voor iedereen

De keuken is uitgerust met een grote koelkast, een 3-pits gasstel, een spoelbak en een oven. Dankzij de royale werkbladen en opbergruimte is er genoeg plek om maaltijden te bereiden voor het hele gezin. De camper beschikt ook over een compleet uitgeruste badkamer met douche, toilet en wastafel.

Ook voor in de winter

De Dethleffs Family XL A-7872-2 is niet alleen geschikt voor kamperen in de zomer. Dankzij de royale isolatie en geavanceerde verwarmingssystemen is hij ook perfect uitgerust voor kamperen in de winter. De alkoof is voorzien van vloeistofverwarming, ramen met isolerende dubbele beglazing, XPS-isolatie en een dubbele vloer. De ruimte in de 40 cm hoge dubbele vloer is verwarmbaar en biedt extra opslagruimte.

Fiat Ducato

Het basisvoertuig van de Dethleffs Family XL A-7872-2 is een bekende. De camper is namelijk gebouwd op een Fiat Ducato Maxi chassis met een krachtige 2.3L MultiJet II motor van 180 pk en een automatische versnellingsbak met 9 versnellingen. Standaard is het basisvoertuig al voorzien van airconditioning, cruise control en een multimediasysteem.

Ook in Nederland verkrijgbaar?

De Dethleffs Family XL A-7872-2 is een prachtige en royale alkoof camper die perfect is voor het hele gezin. De camper biedt veel ruimte, comfort en functionaliteit. Dat gaat dan wel tegen een flinke prijs, maar die past dan ook bij de geboden ruimte en comfort. Wat die prijs betreft: de Dethleffs Family XL A-7872-2 heeft in Duitsland een prijs vanaf € 124.999,00. Het is nog niet bekend of hij ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn. Hier zal de prijs sowieso hoger liggen vanwege de BPM en ons iets hogere BTW-tarief.