GreenAkku LightAir – ultralichte zonnepanelen met hoger rendement

GreenAkku LightAir lichtgewicht zonnepanelen

GreenAkku LightAir – ultralichte zonnepanelen met hoger rendement

Lichtgewicht, duurzaam en efficiënt – dat zijn naar eigen zeggen de voornaamste voordelen van de nieuwe ‘flexibele’ zonnepanelen van het Duitse GreenAkku.

Dankzij de toegepaste ‘shingle cell’-technologie wekken de LightAir zonnecellen meer energie op terwijl een innovatieve bouwwijze voor een aanzienlijke gewichtsbesparing zorgt.

Geen glas

De LightAir zonnepanelen van GreenAkku zijn verkrijgbaar vanaf €119,- en zijn opvallend licht van gewicht. Traditionele zonnepanelen maken gebruik van glas, waardoor ze aan de zware kant zijn. Niet de GreenAkku LightAir. Voor deze zonnecellen maakt het Duitse merk gebruik van een innovatieve constructietechnologie waarbij geen glas benodigd is.

Schindel-Zelltechnologie

Naast lichtgewicht is de LightAir ook nog eens zeer efficiënt. Dit is te danken aan de ‘Schindel-Zelltechnologie’, ofwel de shingle cell-technologie. Door de toepassing van deze technologie bevinden er zich meer elektriciteit opwekkende cellen aan het oppervlak van het paneel, wat op zijn beurt zorgt voor meer rendement.

Duurzaamheid

De gewichtsbesparingen gaan gelukkig niet te kosten van de duurzaamheid van de zonnepanelen. De zonnecellen worden namelijk beschermd door een stevige ETFE-coating die ook bestand is tegen zeewater. De zonnepanelen dienen op het meegeleverd frame te worden gemonteerd waardoor ze goed worden geventileerd. Hiermee hebben de zonnemodules ook een hoog rendement wanneer ze door de zon worden verwarmd.

Niet alleen voor ‘mobiele toepassingen’

Vanwege de lichtgewichte eigenschappen, hoge rendement en duurzaamheid zijn de LightAir zonnepanelen van GreenAkku bij uitstek geschikt voor mobiele toepassingen zoals campers. Daarnaast zijn de panelen óók erg geschikt voor gebruik thuis of op de boot.