Gratis overnachten in Denemarken met Pintrip

Denemarken

Gratis overnachten in Denemarken met Pintrip

In Denemarken zijn er nieuwe overnachtingsmogelijkheden voor camperaars bijgekomen. Met het nieuwe concept Pintrip kunnen camperaars namelijk gratis overnachten bij meer dan 180 privégastheren met in totaal ongeveer 500 staanplaatsen tussen de Noordzee en de Oostzee.

Het leuke hierbij is dat deze gastheren hun gasten ook graag bij willen helpen op het gebied van toeristische informatie. En wie zou jou beter over de ins en outs van een bestemming kunnen vertellen dan een echte local?

Gratis overnachting en informatie uit eerste hand

Zo krijg je behalve een gratis overnachting ook informatie over alles wat je in de omgeving moet zien op het gebied van natuur- en cultuur, en dat bovendien uit de eerste hand. Omdat de gastheren soms ook meerdere overnachtingsplaatsen aanbieden, zijn er via Pintrip in totaal zo’n 500 plaatsen beschikbaar tussen Sønderborg in het zuiden, het nationale park Wattenmeer in het westen, Skagen in het uiterste noorden of het Oostzee-eiland Bornholm. Dit aantal neemt overigens snel toe, want het concept slaat aan. Nog een voordeel voor dierenvrienden: Honden zijn welkom op bijna alle Pintrip lokaties.

Lidmaatschap

Om van deze mogelijkheden gebruik te kunnen maken, moet je lid worden van Pintrip. Voor 225 DK (ongeveer 30 euro) krijg je behalve het benodigde Pintrip-vignet ook een (Engels- of Duitstalige) gids en toegang tot de database met overnachtingplaatsen op pintrip.eu. De website bevat behalve de adressen ook een gedetailleerde routeplanner en toeristische tips. Het vignet dient duidelijk zichtbaar achter de voorruit te worden geplaatst en dient als toegangsbewijs voor alle deelnemende “stops” in Denemarken. Het eerste Pintrip-lidmaatschap loopt van 31 maart 2019 tot 31 maart 2020. De bijzondere reisgids van Pintrip toont de bezoekers de weg naar Deense boerderijwinkels, wijnmakerijen, kleine melkveehouderijen, microbrouwerijen, Put & Take vismeren, privémusea of -collecties en tal van andere bezienswaardigheden.

Camperreiswinkel.nl is op het moment van schrijven het enige & officiële verkooppunt van Pintrip in Nederland