Goldschmitt hydraulische steunen met iPhone besturing

Campersite.nlOok in de camperbranche zijn de gadgets in opmars. Goldschmitt, producent van accessoires en toebehoren voor campers, presenteert op de Caravan Salon 2010 in Düsseldorf een nieuwe generatie hydraulische steunen voor campers met de naam "Vertical Star" en "Swing Star".

 

Opvallend is, behalve dat Goldschmitt zelf van mening is dat dit de allerbeste steunen van de wereld zijn, dat de campereigenaar ze kan besturen middels zijn iPhone.

Goldschmitt heeft zich grote moeite getroost om de steunen zo licht mogelijk te maken zonder dat de veiligheid in het geding komt. Uiteindelijk is er een gewichtsbesparing van 49% t.o.v. van de eerdere steunen van Goldschmitt gerealiseerd, de met een grote beweeglijke voet uitgeruste Swing-Star weegt in de 325 versie nog maar ca. 8 kilo. Ook de hydraulische pomp is lichter geworden en weegt nog maar 9 kilo.

 

Middels de iPhone app (ook geschikt voor de iPad en iPod Touch) kan men de steunen in diverse voorkeursposities stellen, voor bijvoorbeeld voor het legen van de afvalwatertank, het monteren van sneeuwkettingen of het verplaatsen van een wiel en ook voor de ideale slaappositie.

 

De nieuwe Vertical Star en Swing Star zullen in zeven varianten met diverse hefhoogtes en lengte verkrijgbaar zijn. Meer informatie is te vinden in deze PDF brochure.