Goldschmitt lanceert retrofit luchtvering voor Hymer B-Klasse

Goldschmitt retrofit luchtvering Hymer B-Klasse

Goldschmitt lanceert retrofit luchtvering voor Hymer B-Klasse

Goldschmitt, de tot het Hymer-concern behorende specialist op het gebied van vering en onderstellen, lanceert retrofit luchtveringen voor de Hymer B-klasse op het bekende SLC-chassis.

Deze luchtveringen verhogen niet alleen het veercomfort maar verbeteren ook de rijeigenschappen. Het verschil is met name te merken bij wat zwaarder beladen voertuigen, wat bij campers bijna altijd het geval is.

Alle B-Klasse varianten

De retrofit luchtveringen van Goldschmitt zijn straks leverbaar voor zowel Fiat Ducato als Mercedes Sprinter basisvoertuigen. Het bedrijf uit het Odenwald zal dus in de toekomst niet alleen luchtveringen voor de Hymer B-Klasse op Fiat Ducato basis (de SupremeLine) kunnen leveren, maar ook voor de vele Sprinter varianten (MasterLine, ModernComfort I, ModernComfort T).

AirDriveControl

De Goldschmitt systemen zijn standaard uitgerust met het AirDriveControl luchtveersysteem inclusief touch control panel. Hierdoor kan men zowel de voorgeprogrammeerde rijniveaus als handmatige posities controleren. Bovendien biedt het AirDriveControl ook een volledig automatische nivellering (Auto-Level) bij stilstand. Ook biedt het een weegfunctie. Daarmee kan in een handomdraai de asbelasting van de kampeerauto worden bepaald.

Verhoging laadvermogen

Met de Goldschmidt luchtvering zijn alle Hymer B-Klasse campers met Fiat Ducato-basisvoertuig en het Hymer SLC-chassis belastbaar tot 4,5 of 4,8 ton. Vanaf de zomer van 2020 zullen dat hogere laadvermogen en asbelasting ook beschikbaar zijn voor de varianten met het Mercedes Sprinter-chassis.