Goboony profiteert van populariteit campers en haalt miljoenen op in financieringsronde

Goboony camperhuur platform

Goboony profiteert van populariteit campers en haalt miljoenen op in financieringsronde

Niet alleen de producenten en dealers profiteren van de sterk groeiende vraag naar campers. Ook de verhuurders merken dat er steeds meer vraag is. En dat geldt ook voor de deel- en huurplatformen.

Het Nederlandse camperhuurplatform Goboony mocht zich vorige maand verheugen omdat de 150.000e overnachting was geboekt. Maar er is nog meer goed nieuws voor Goboony. Het bedrijf heeft in een financieringsronde zes miljoen euro opgehaald.

Internationale expansie versnellen

Goboony werd in 2015 opgericht om eigenaren van campers en huurders (ook wel ‘boonies’ genoemd) bij elkaar te brengen. Goboony is actief in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België, Duitsland en Italië.  Inmiddels is Goboony marktleider in Nederland, België, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Men is van plan om de investering te gebruiken om de internationale expansie te versnellen en nieuw productaanbod te ontwikkelen. Bij dat laatste moeten we onder meer aan gespecialiseerde verzekeringspolissen denken.

Grote stijging in boekingen

Hoewel campers al een hele tijd populairder aan het worden zijn, is er door de coronapandemie een soort van hausse ontstaat omdat reizen met de camper een grote mate aan flexibiliteit en veiligheid biedt. In februari meldde Goboony een grote stijging in het aantal zomerboekingen voor campers, wat de groeiende belangstelling voor het segment onderstreept. De piek kwam na de aankondiging dat de lockdown-beperkingen zouden worden versoepeld. Het resulteerde in het meest succesvolle jaar van het bedrijf tot nu toe.

Vanlife steeds populairder

Mark de Vos, CEO van Goboony: “Alleen al in de afgelopen twee jaar heeft het bedrijf een driecijferige groei van het aanbod (236%) doorgemaakt als gevolg van een sterke toename van het camperbezit in heel Europa en de groeiende populariteit van het fenomeen ‘vanlife’ onder de jongere generaties. Ons platform is een internationale gemeenschap waar camperliefhebbers – eigenaars en reizigers – met elkaar in contact komen en hun passie delen voor vrijheid en avontuur op de open weg.”