Globecar buscampers nu ook in Elegance-variant

Globecar Elegance buscampers

Globecar buscampers nu ook in Elegance-variant

Globecar, het zustermerk van het overbekende buscampermerk Pössel, introduceert de Elegance-variant. Deze kenmerkt zich door het ruimtelijke effect dat ontstaat door de geleidelijke overgang van woonruimte naar cabine.

Deze verloopt veel vloeiender doordat Globecar het opbergvak boven de cabine meer open heeft gelaten. De ruimtelijk indruk is naar eigen zeggen enigszins te vergelijken met die van een integraal camper.

Een ‘open’ overgang van woongedeelte naar cabine

Bij de Elegance-modellen heeft Globecar het opbergvak, dat de meeste buscampers boven de cabine hebben, op elegante wijze ‘verbonden’ met de bovenkastjes boven de zitgroep. Door de vakken aan de zijkant van het opbergvak boven de cabine open te houden, oogt de overgang tussen woongedeelte en cabine erg harmonieus uit en lijkt het woongedeelte ook een stuk ‘opener’. Dit heeft volgens Globecar tot gevolg dat het woongedeelte van de buscampers qua ruimtelijke indruk een beetje lijkt op dat van een integraal camper.

Uiteraard is een buscamper wel een heel stuk kleiner dan een integraal camper. Globecar is overigens niet de enige camperfabrikant die de overgang tussen de cabine en het woongedeelte van een buscamper geleidelijker laat verlopen. Ook Adria en Dreamer doen dat, uiteraard ieder o hun eigen manier. Maar het vermindert op die manier inderdaad het ‘hokkerige’ effect, wat je bij veel buscampers hebt. De ‘open leefruimte’ die dij de Globecar Elegance-modellen ontstaat wordt ’s avonds sfeervol verlicht door middel van indirecte verlichting.

Interieur

In het interieur van de Gloebecar Elegance-modellen speelt de verlichting een belangrijke rol. De bovenkastjes en het keukenblok zijn, afhankelijk van het model, voorzien van indirecte achtergrondverlichting. Ook heeft Globecar verlichte wandpanelen bij het raam van de zitgroep en aan het plafond gemonteerd. Het moderne, strakke meubilair heeft ook zijn aandeel inde goede ruimtelijke indruk. Het meubilair is strak en modern, zonder handgrepen. De Elegance-varianten van Globecar hebben op die manier hun geheel eigen inrichtingslijn. De fronten hebben een eigen tweekleurig design in antraciet en licht hout. Door de strakke, rechte lijnen en het greeploze design hebben ze een moderne uitstraling. De meubels zelf zijn in een subtiele grijstint uitgevoerd. Uiteraard zijn de zitgroep en bestuurdersstoelen in een passende stijl bekleed.

In drie indelingen en lengtematen

De Globecar Elegance-modellen zijn vooralsnog in drie lengtes/indelingen verkrijgbaar, alle op basis van een Fiat Ducato. Al deze modellen worden standaard geleverd met hoogwaardige kozijnramen en carbonlook graphics.

De kleinste is de 5,40 meter lange Roadscout R Elegance. Daarna komt de 6 meter lange Globescout Elegance, gevolgd door de 6,45 meter lange Campscout Elegance. De compacte Roadscout R Elegance heeft een dwarsbed. Ondanks het compacte formaat heeft hij toch een vrij ruime badkamer. Deze maakt wel gebruik van het middenpad. De Globescout Elegance heeft een klassieke buscamperindeling. Achterin het dwarsbed, aansluitend de badkamer, linnenkast, keuken en zithoek. De iets langere Campscout Elegance heeft twee enkele bedden en, net als de Camposcout R Elegance, een ruime badkamer.