‘Fresh’ voorjaarsmodellen van Foster op de CMT

Foster Fresh campers 2017

De ‘Fresh’ voorjaarsmodellen van Foster

STUTTGART – Ook camperbouwer Foster profiteert van de positieve marktontwikkelingen en ziet de aantallen verkochte campers flink stijgen.

Op de CMT in Stuttgart zal Foster een aantal nieuwe voorjaarsmodellen laten zien, welke het merk de “Fresh Edition” noemt. Je kunt ze herkennen aan de frisse kleurstelling, en zoals we van actiemodellen gewend zijn, heeft ook Foster ze voorzien van een extra complete uitrusting.

Foster zal op de CMT drie modellen in een Fresh Edition tonen. Een integraal camper en twee halfintegraal campers. De halfintegraalcampers zijn voorzien van de achterlichten en hoeklijsten van de integraalcampers van Foster. De voorjaarsmodellen zijn ook te herkennen aan de speciale graphics. Wie ze niet meteen aan de buitenkant herkent, zal bij het betreden van de camper direct zien dat dit qua kleuren behoorlijk afwijkt van de doorgaans redelijk conservatieve kleurstelling die we bijvoorbeeld bij de integraal campers van Foster zien. Het interieur is samengesteld uit een combinatie van lichte houtdecor met donkere accenten.  Gecombineerd met de chroomkleurige greepjes en eveneens chroomkleurige accenten in de randen van de tafelbladen zorgt dit voor een fraai en levendig geheel. De leren stoffering maakt het bovendien nog een stukje exclusiever.

Onder de voorjaarsmodellen bevindt zich ook een integraal camper, de I 738 EB. Daarnaast zijn er ook twee halfintergraal campers, de T 637SB en de T 699HB. Dit zijn geheel nieuwe indelingen, die Foster dus speciaal voor de Fresh Edition heeft ontwikkeld.

Beide halfintegraal modellen zijn behoorlijk compacte campers. De T 637SB is slechts 6,37 m lang maar biedt de klanten ondanks die compacte afmetingen evengoed een heel ruimtelijke indruk. Dat komt doordat Foster alles in de lengte heeft gebouwd en zo de zichtlijn van voor naar achter niet onderbreekt. Ook het tweepersoons bed achterin de camper is in de lengte geplaatst. Daarvoor zien we aan de ene zijde een eveneens in de lengte geplaatste was/toiletruimte en aan de linkerzijde een hoekkeuken. Zoals bij veel andere halfintegraal campers heeft ook de Foster T 637SB een L-vormige zithoek.

Het andere voorjaars model is 6,99 m lang. Hier is het bed wel dwars geplaatst, met daaronder een ruime garage. Ook hier zien we een L-vormige zitgroep. Deze heeft langs de rechterzijde een extra langsbank. De hoekkeuken is voorzien van een grote 160 liter koelkast.

Zoals gezegd zijn de campers uit de Fresh edition extra compleet uitgerust. Die uitrusting verschilt nogal per model omdat de modellen onderling ook behoorlijk verschillen. Het prijsvoordeel voor de klant zal ongeveer 5700 euro bedragen.

Tags
Like dit artikel
Tweet dit artikel