Frankia M-Line nu ook met halfintegraal camper

Frankia M-Line T7400

Frankia M-Line T7400 halfintegraal camper

Het Duitse campermerk Frankia bouwt al vele jaren integraal campers op basis van de Mercedes Sprinter. Met ingang van modeljaar 2019 is er in bekende M-Line van Frankia ook een half-integraal camper van Frankia op basis van de nieuwe Mercedes Sprinter.

Zo zijn er de laatste tijd steeds meer merken die campers bouwen op basis van de Mercedes Sprinter, die hiermee heel langzaam terrein aan het winnen is binnen de camperbranche.

Bij de M-Line T 7400 zal Frankia alleen gebruik maken van de zogenaamde trekkop van de Sprinter, dat is het voorste gedeelte van een chassis-cabine. Frankia kiest ervoor om haar eigen ladderframe toe te passen. Opvallend is daarbij het feit dat Frankia deze camper alleen levert met achterwielaandrijving, terwijl de Mercedes Sprinter standaard met voorwielaandrijving wordt geleverd. Zoals we vaker zien bij Frankia, is dit dan wel geen heel grote camper maar is hij wel relatief zwaar zodat je er een ‘groot’ rijbewijs voor nodig hebt. De maxinaam toelaatbare massa bedraagt naar keuze namelijk 5000 of 5300 kilo. Het rijklare gewicht van deze camper, die 767 cm lang, 230 cm breed en 315 cm hoog is, bedraagt 3830 kilo. Er is dus een riant laadvermogen van 1170 of 1470 kilo voorhanden.

Ook de T7400 heeft, net als de overige campers uit Frankia’s M-line, een dubbele bodem. In de gehele woonruimte is een stahoogte van 198 cm beschikbaar. Daardoor is er ook veel plaats voor bovenkastjes. Door de grote stahoogte en de uitgekiende indeling biedt met name voorin een prima ruimtelijke indruk die nog eens wordt vergroot door de 2 grote zijramen en het grote panoramaraam.

Frankia gaat de M-Line T6400 vooralsnog leveren in 2 verschillende indelingen. Voorin de camper zien we de bekende indeling met draaibare voorstoelen en een zitgroep. Daarachter bevindt zich aan de linkerzijde een hoekkeuken met aansluitend de toilet/wasruimte. Helemaal achterin de camper is zich het slaapgedeelte. De T6400 GD heeft daar enkele bedden, de QF heeft een elektrisch verstelbaar eilandbed. Het interieur is afgewerkt in donker houtdecor met lichte kastfronten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel