France Passion gids 2022 is nu te bestellen

France Passion gids 2022 bestellen

France Passion gids 2022 is nu te bestellen

De dertigste editie van de bekende gids van France Passion is nu te bestellen. Hij bevat informatie van meer dan 2.100 gratis overnachtingsplaatsen voor campers in Frankrijk.

Om daar gratis te mogen overnachten, moet je wel lid zijn van France Passion, wat €33,- per jaar kost. Voor dat geld krijg je ook de gids thuis gestuurd. Een beproefd concept, waar duizenden camperaars aan meedoen.

Gratis overnachtingsplaatsen voor camperaars

Voor camperaars die graag naar Frankrijk reizen en daar graag op veel plaatsen gratis willen overnachten, is het lidmaatschap van ‘France Passion’ dan ook min of meer een must. Dat gratis met hun camper kan bij meer dan 2100 plattelandsbedrijven, die bij deze organisatie zijn aangesloten overnachten. Dat zijn veelal name fruittelers en wijnboeren, herbergen en andere ambachtelijke bedrijven. Je kunt daar uitsluitend met ‘zelfvoorzienende’ campers overnachten. Er zijn, in tegenstelling tot campings, namelijk amper faciliteiten. En als ze er zijn, dan zijn ze meestal minimaal.

Er is voor dat gratis overnachten geen tegenprestatie vereist, behalve dan dat je je bij aankomst netjes meldt en voorstelt, en bij vertrek even gedag zegt. Maar de gastheren stellen het uiteraard wel op prijs als je bij hen komt eten of iets van hun producten koopt. Maar dat is altijd geheel vrijblijvend, je wordt tot niets verplicht.

Het lidmaatschap

Het lidmaatschap van France Passion sluit je steeds voor een jaar af. Als je eenmaal lid bent van France Passion krijg je de meertalige gids met alle deelnemende boeren, een lidmaatschapsbewijs en een vignet voor op je camper. Ook kun je gebruik maken van de bijbehorende app. In die gids en app staat bij iedere deelnemer of er voorzieningen zijn, en welke dat zijn. Het nieuwe lidmaatschapsjaar is net begonnen. Als je lid van France Passion wilt worden, kan je dus nu al de France Passion gids 2022 inclusief lidmaatschapsbewijs en vignet bestellen. Dat kost samen € 30 per jaar.

Dit seizoen loopt het lidmaatschap van 1 maart 2022 tot en met Pasen 2023 (9 april 2023). Het lidmaatschap van France Passion wordt niet automatisch verlengd. Je krijgt wel automatisch bericht of je je lidmaatschap wilt verlengen.