Flat-Jack om de camper perfect waterpas te stellen

Flat-Jack bandenkussens

Flat-Jack bandenkussens

UTRECHT – In Hal 10 van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs viel ons oog een soort van bandenkussens, waar de bezoekers van de beurs erg enthousiast over waren.

Het opblaasbare kussen kun je onder de band of banden van een auto of camper leggen. Enerzijds om vierkante banden te voorkomen, maar ook om de camper waterpas te kunnen stellen.

Iedereen die nu de bekende oprijblokken en –keggen gebruikt, weet dat dit altijd een beethe behelpen is. Als het maar om één wiel gaat, dan is het vrij eenvoudig. Als je echter beide wielen van één as moet ophogen, waarbij er per wiel ook nog eens een andere hoogte moet worden gekozen, dan wordt het ingewikkeld.

Waterpas stellen

De Flat-Jack bandenkussens kunnen dan een uitkomst zijn. Je legt ze plat op de grond en rijdt de camper er op. Daarna pomp je ze op. Dat kan met een goede fietspomp, maar ook met een elektrische bandenpomp of compressortje. De Flat-Jack kussens pomp je dan maximaal op. Daarna kun je er via het tweede ventiel net zo veel lucht uit laten ontsnappen tot de camper keurig waterpas staat. Het behelpen met zware oprijblokken die ook nog eens onhandig groot en lastig schoon te maken zijn, behoort hiermee tot het verleden.

Stalling

Ook tijdens de stalling komen ze van pas, omdat ze het voertuiggewicht over 20 à 25% van de band verdelen. Hiermee kunnen door de Flat-Jak de gevreesde “vierkante banden” worden voorkomen

De Flat-Jack Camper Plus meet in lege toestand 66 cm x 43 cm x 0,5 cm en kan ook nog eens worden opgevouwen, waardoor het pakketje nog korter wordt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel