Flair 830 LE, de kortste indeling van Niesmann+Bischoff

Flair 830 LE

Nieuwe korte indeling in het programma van Flair

DÜSSELDORF – Niesmann+Bischoff toonde op de Caravan Salon in de Smove, een nieuwe halfintegraal camper die zo ontworpen is dat hij heel sterk op een echte integraal camper lijkt.

Maar het Duitse topmerk, dat we eigenlijk alleen kennen van grote integraal campers in de grote ‘Liner’ klasse, introduceerde daar ook de nieuwe Flair 830 LE. Dit is ook meteen de kortste camper uit het programma van Niesmann+Bischoff.

Er is volgens Hubert Brandl, de bedrijfsleider van Niesmann+Bischoff, veel vraag naar een korte indeling met enkele bedden zodat Niesmann+Bischoff  besloot om in deze behoefte te voorzien. Dit nieuwe model is bovendien interessant omdat je kunt zien dat het Niesmann+Bischoff ook bij deze wat compactere afmetingen een ruime en comfortabele camper te bouwen.

Flair 830 LEDe Flair 830 LE is ‘slechts’ 8,30 meter lang en wordt gebouwd op een Iveco Daily. Ondanks de iets geringere lengte heeft de camper  evengoed een maximaal toegestane massa van bijna 7.5 ton zodat je hem alleen mag besturen met minimaal een C1 rijbewijs. Het voordeel van een kortere camper is de geringere overhang. Die is in dit geval nog geringer omdat de Flair 830 LE een verlengde wielbasis heeft.

Flair 830 LEDe Flair 830 LE camper is zoals je van een camper in dit prijsegment kunt verwachten van alle gemakken voorzien. Het interieur is prachtig afgewerkt met mooie, hoogwaardige materialen. Achterin de camper zien we de 2 enkele bedden, die uiteraard in de lengte zijn geplaatst. Daaronder is een grote garage. Voorin, achter de voorstoelen, is een ruime L-vomige zithoek gerealiseerd.

Goedkoop is de camper niet, zoals je in dit prijssegment ook kunt verwachten. De Niesmann+Bischoff Flair 830 LE zal in Nederland ongeveer 160.000 euro ex BPM gaan kosten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel