Fietsendrager voor buscamper

Campersite.nlHet is qua naam een hele mond vol, de Fietsendragervoorbuscamper, maar wel een handige oplossing voor het meenemen van twee fietsen of e-bikes achterop de buscamper.

 

Deze drager vormt in feite een wegdraaibare montagebalk voor een normale fietsendrager, en dat biedt de nodige voordelen.

Bij een gangbare, op de rechterachterdeur gemonteerde fietsendrager, moeten de fietsen tot een hoogte van 1,75 m worden getild. Dat kost vaak veel kracht en energie, en heeft bovendien de nodige risico’s vanwege overbelasting van de achterdeuren waardoor deze kunnen gaan kieren en lekken. De achterdeuren van een buscamper zijn immers niet bedoeld om o.a. fietsen aan op te hangen.

 

Het concept van de Fietsendragervoorbuscamper bestaat uit een zwenkarm en een draagarm. Beide zijn aan de rechterzijde van de buscamper met een scharnier aan elkaar verbonden. Op het einde van de zwenkarm is een trekhaakkogel geplaatst. Op deze trekhaakkogel kan een standaard fietsendrager worden vastgezet. Op die manier kunnen, op trekhaakhoogte, de fietsen eenvoudig op de buscamper geplaatst. De achterdeuren zijn daarbij snel volledig toegankelijk te maken door de zwenkarm weg te draaien.

 

De Fietsendragervoorbuscamper is geschikt voor de buscamper modellen van Fiat Ducato, Peugeot Boxer en Citroen Jumper. Bij andere types bestelwagens is de uitvoering van de constructie van de vaste trekhaak bepalend voor de montage van een Fietsendragervoorbuscamper.