Fiat Ducato krijgt nieuwe 8-traps automaat voor meer comfort en efficiëntie

Fiat Ducato krijgt nieuwe 8-traps automaat voor meer comfort en efficiëntie

Goed nieuws voor camperliefhebbers: De Fiat Ducato, al jarenlang een favoriet onder camperbouwers en camperaars, heeft een interessante upgrade gekregen. De introductie van een gloednieuwe 8-traps automatische transmissie belooft namelijk een behoorlijke verbetering in rijcomfort én brandstofverbruik.

De nieuwe 8-traps automaat vervangt de huidige automatische transmissie en brengt een aantal belangrijke verbeteringen met zich mee. Dankzij geavanceerde technologie schakelt de transmissie sneller en soepeler, wat zorgt voor een merkbaar verbeterde rijervaring.

Comfortabeler

Of je nu over bergpassen slingert of door schilderachtige dorpjes rijdt, de Ducato reageert soepel en moeiteloos op jouw wensen. Dit betekent minder vermoeidheid tijdens lange ritten en meer tijd om te genieten van het uitzicht.

Minder verbruik

Maar de voordelen houden meer in dan een verbeterd schakel- en rijcomfort. De nieuwe transmissie zorgt ook voor een lager brandstofverbruik en minder CO2-uitstoot. Dat is tot wel 10% lager. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Het is toch prettiger als je je tijdens de camperreis minder zorgen hoeft te maken over hoge brandstofkosten.

Ook geschikt voor zwaardere campers

Een ander groot voordeel van de nieuwe automaat is dat hij beschikbaar is voor de Fiat Ducato met een maximum toegelaten gewicht tot 5 ton. Dit betekent dat ook eigenaren van grotere en zwaardere campers kunnen profiteren van de verbeterde rijervaring en efficiëntie. Uiteraard is er boven de 3,5 ton wel een C(1)-rijbewijs noodzakelijk.

Nu te bestellen

De nieuwe 8-traps automaat voor de Fiat Ducato kan, als de camperbouwer die wijziging ook al heeft verwerkt, nu al besteld worden. Deze is uiteraard wat duurder dan de handgeschakelde versie, hij is zo’n 2.300 euro duurder.