Fiat Ducato eindelijk ook als 4×4

Fiat Ducato 4x4

Fiat Ducato eindelijk ook als 4×4

DÜSSELDORF – Naast de talloze nieuwe campers en caravans die er komende week op de Caravan Salon in Düsseldorf te zien zijn, zijn er ook genoeg andere dingen te bewonderen, zoals nieuwe modellen bestelwagens.

Fiat introduceert hier bijvoorbeeld de nieuwe 4×4 uitvoering van de Ducato, de Ducato 4×4.  De vraag naar een vierwielaangedreven versie van de Ducato is sinds de introductie van de vernieuwde Fiat Ducato erg groot. Zo zijn er zelfs gespecialiseerde fabrikanten die ‘normale’ Fiat Ducato’s ombouwen naar vierwielaangedreven expeditiecampers.

Nu er eindelijk een vierwielaangedreven versie van de Ducato verschijnt, zal het zeer waarschijnlijk niet al te lang duren voordat de grote camperproducten zoals Knaus, Dethleffs en Hymer deze uitvoering in hun programma zullen opnemen. Als extra optie, maar misschien ook als stoere expeditie buscamper. We zien het vanzelf, wie weet zorgt deze nieuwe Ducato versie wel voor een ware stormloop aan nieuwe campermodellen.

De vierwielaandrijving zal bij de Ducato niet alleen van pas komen voor wie bewust moeilijk begaanbare wegen op wil zoeken, of voor de echte avonturiers. Met een normale Ducato is het vaak ook al behoorlijk uitdagend om met een beladen camper over een nat, modderig grasveldje te rijden.

De Ducato 4×4 wordt volgens Ducato voorzien van een Visco-koppeling, die het koppel tussen de voor- en achteras verdeelt. Het is nog niet bekend wat de meerprijs voor de 4×4 versie zal zijn.

Like dit artikel
Tweet dit artikel