Feestje voor Bürstner: duizendste exemplaar van de Copa rolt van de band

Bürstner Copa - 100e exemplaar

Feestje voor Bürstner: duizendste exemplaar van de Copa rolt van de band

Steeds meer camperfabrikanten gaan ook buscampers bouwen. Logisch, de vraag naar buscampers is groot. Toen Bürstner de Copa ruim een jaar geleden op de markt bracht, had men er geen flauw idee van dat men de productiecapaciteit daarvoor al snel moest verhogen.

Nu, ruim een jaar verder, heeft Bürstner al het 1000ste exemplaar van de Copa gebouwd. Natuurlijk is Bürstner een groot en bekend merk waardoor het vrij makkelijk nieuwe modellen aan de man kan brengen. Evengoed illustreert het succes van de Bürstner Copa de enorme populariteit van buscampers.

Bürstner Copa: compact en veelzijdig

Bürstner heeft zijn oorspronkelijke productiedoel voor de Copa ruimschoots moeten bijstellen. Dat de Copa een succes zou worden, was wel enigszins voorspelbaar. Maar dat het zo’n succes zou worden, had Bürstner ook weer niet verwacht. Toch is dat niet zo gek, als we naar de Copa kijken. Het is een aantrekkelijk veelzijdig en compact vrijetijdsvoertuig en biedt alles wat je ervan zou mogen verwachten. Dankzij het modulaire railsysteem in de vloer heeft de Bürstner Copa een heel  variabele inrichting. Je kunt deze voor heel veel doeleinden aanpassen. Daardoor kun je de Bürstner Copa niet alleen als camper of vrijetijdsvoertuig gebruiken, maar ook voor dagelijks gebruik, om met de (klein)kinderen op stap te gaan of om grotere stukken bagage zoals een fiets te vervoeren.

Wissembourg

Bürstner, zelf gevestigd Kehl, vlakbij de Franse grens, bouwt de Copa in het Franse Wissembourg. Daar produceert men al sinds 1974 caravans als campers. Michel Baumann, hoofd productie bij Bürstner in Wissembourg: “De vestiging in Wissembourg kent een lange geschiedenis in de bouw van recreatievoertuigen. We zijn er allemaal erg trots op dat we deze traditie kunnen voortzetten met de Copa, die zo succesvol op de markt is”.

De duizendste Bürstner Copa rolde op 11 maart om 11 uur ’s ochtends van de productielijn. Zowel de productieleider, het “Copa”-projectteam, de productielijnmanager en de ondernemingsraad waren daarbij aanwezig. Baumann: “Mijn hartelijke dank gaat uit naar het hele team, dat in de kortst mogelijke tijd de productielijn heeft opgebouwd en het personeel zo goed heeft opgeleid.” Hij voegt er aan toe: ”Mijn dank gaat ook uit naar onze teams voor onderhoud, planning en productietechniek, de projectmanagers, de technici en de ingenieurs die de productielijn hebben geïnstalleerd en in bedrijf gesteld. Zonder hun ervaring en steun zouden we dit alles niet binnen zo’n kort tijdsbestek voor elkaar hebben gekregen. Natuurlijk wil ik ook de bedrijfsleiding bedanken, zonder wie deze investering niet mogelijk zou zijn geweest”.