Exclusief ingerichte T6 buscamper

VW T6 camper luxe

Exclusieve T6 buscamper van Nils Holger Moormann

LANGENHAGEN – In Duitsland heeft de Volkswagen T6 een ander image dan bij ons. Hier zien we een Volkswagen vooral als bestelbus en in sommige gevallen ook als buscamper.

In Duitsland is hij echter veel populairder en heeft hij een bijna iconisch imago opgebouwd. Ook als buscamper zijn de Volkswagenbusjes mateloos populair bij onze oosterburen. Ze worden daar dan ook door talloze bedrijven tot buscamper omgebouwd. Van heel basic, tot heel luxe. De laatste variant zien we wat minder vaak. De T6 buscamper die Nils Holger Moormann voor designliefhebbers bouwt is daarom interessant. En imposant, want Nils is een vakman die al tientallen jaren exclusieve buscampers op maat bouwt.

VW T6 camperNils Holger Moormann staat bekend om zijn voorliefde van het „Neue Deutsche Design“, waarin een strak, minimalistisch interieur met praktische detailoplossingen centraal staat. Nils bouwt zijn campers helemaal naar de wens van zijn klanten, zij beschikken daarmee over een unieke camper. Zijn nieuwe T6 designcamper is echter een serieproduct. Maar ook daarin zien we de hoogstaande afwerking en exclusieve materialen. De indeling is beproefd, maar tot op de millimeter uitgekiend. Het kastje en het keukenblok bevinden zich aan de linkerzijde, achter de bestuurdersstoel  Daarnaast bevindt zich de achterbank die kan worden omgebouwd tot een 125 cm brede slaapplaats.

VW t6 campertje bedMoormann voert de minimalistische aanpak van het interieur consequent door. Alles wat niet per se nodig is, wordt dan ook weggelaten. Hij legt liever de nadruk om de functionaliteit, terwijl de door hem gekozen materialen daarbij voor een prettige, huiselijke sfeer zorgen. Voor de bodem wordt teakhout gebruik, dat een mooi contrast met het RVS zorgt. De kasten worden gemaakt van laminaat met Nanotech-techniek. Het materiaal is onderhoudsarm, krasvast en betaalbaar. Zo onopvallend als het uiterlijk is, zo opvallend is het bij de campers. Het telt talrijke handig gevonden oplossingen voor dagelijkse problemen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel