Elfstedentocht kan nu ook per camper

Elfstedentocht per camper

Elfstedentocht kan nu ook per camper

Of hij ooit nog een keer gehouden kan worden blijft de vraag, maar een ding is zeker: de Elfstedentocht blijft de tocht der tochten. Nu hoef je die niet per se op de schaats te doen. Je kunt hem, afhankelijk van wat je wilt en kunt, ook met de fiets, motorfiets, skates, kano, of te voet doen.

En sinds kort kan het ook met de camper.  Margreet Dröge van Campingplaats Leeuwarden heeft samen met een aantal Friese campings, camperplaatsen en andere ondernemers de Camperelfstedentocht bedacht.

Camperaars die graag die elf beroemde Friese steden willen verkennen, kunnen dat met ingang van september door middel van de Camperelfstedentocht. Het symbolisch startschot is gegeven door Maarten van der Weijden, die deze maand per camper een aantal van de elf steden heeft bezocht en zal bezoeken.

Unieke camperbeleving

Margreet Dröge van Campingplaats Leeuwarden: “Veel van onze gasten gaven aan dat ze graag eens alle elf steden per camper wilden bezoeken. Het ontbrak nog aan een platform waarop alle praktische informatie voor camperaars stond en waar camperaars geïnspireerd konden worden om de steden op een unieke manier te kunnen beleven. Met de Camperelfstedentocht hebben we nu een unieke camperbeleving ontwikkeld die het hele jaar door gereden kan worden”.

Elfstedenbeleving

Het initiatief voor deze Camperelfstedentocht komt van Camperplaats Leeuwarden, die de samenwerking aanging met Camping De Domp in Sneek, Camping Sudersé in Workum, Camping de Zeehoeve in Harlingen en Camperplaats Stavoren. Verder wordt het concept ook gestimuleerd door toeristische aanjagers van de verschillende regio’s, Merk Fryslân en verschillende camperplatforms. Ook doen er vijftig ondernemers uit te regio mee om de bezoeken aan de steden extra aantrekkelijk te maken en de camperaars een stukje ‘elfstedenbeleving’ te geven.

Stempelkaart

Net als bij de echte Elfstedentocht, draait alles om een stempelkaart. Die kun je ophalen en natuurlijk ook laten stempelen bij alle elf stempelposten. Je mag zelf kiezen in welke stad je de tocht begint, wanneer je begint en hoelang je over de tocht wilt doen. Met een volle stempelkaart maken de deelnemende camperaars kans op mooie prijzen.

De deelnemende camperaars krijgen onderweg ook verschillende extra’s aangeboden, zoals Fries roggebrood, dippers en toast van Van der Meulen. Een glaasje Sonnema Berenburg ontbreekt uiteraard ook niet, dat wordt in Bolsward gratis ingeschonken. Bij Brouwerij Dockum kan men gebruik maken van leuke aanbiedingen. Jumbo Els Broek Zuiderburen in Leeuwarden geeft deelnemers die voor minimaal €25,- aan boodschappen doen én hun stempelkaart tonen een gratis ambachtelijk Fries suikerbrood van bakkerij Tije de Boer mee.

Tips via de nieuwsbrief

Via http://www.camperelfstedentocht.nl/ en de nieuwsbrief ontvangen rijders van de tocht allerlei leuke tips over wat er in de elf steden allemaal te beleven is, zoals de elf fonteinen, leuke winkels, restaurants, wandel- en fietsroutes, activiteiten en nog veel meer.

Maarten van der Weijden Foundation

De Maarten van der Weijden Foundation is natuurlijk onlosmakelijk verbonden aan de Elfstedentocht. In 2019 zwom Maarten van der Weijden de Elfstedentocht om geld in te zamelen voor zijn foundation. Margreet Dröge: “We zetten de donaties aan deze mooie foundation voort. Bij iedere volle stempelkaart doneren wij namelijk een bedrag aan de Maarten van der Weijden Foundation”.

Iedere gedoneerde euro gaat voor de volle 100% naar kankeronderzoek en -projecten. Ook roept Margreet deelnemers die genieten van de Camperelfstedentocht op om ook zelf een bijdrage te leveren via de actiepagina op de website van het evenement.