Eenheid in tarieven voor camperovernachtingen in Bretagne

BretagneRENNES – In het Franse departement Bretagne hebben 330 campings de handen ineengeslagen om de concurrentiestrijd met camperparken aan te gaan.

Met een starttarief van €10 per nacht hopen ze dat meer vakantiegangers met een camper zullen gaan overnachten op een camping.

Het scherpe tarief geldt speciaal voor de eerste overnachting en is op elk van deze campings geldig. De prijs omvat de standplaats, twee personen en elektriciteit. Het bedrag is een vanaf prijs en is geldig in het laagseizoen. Ook in het hoogseizoen zijn de prijzen gunstig.

Het idee is ontstaan om het voor camperhouders aantrekkelijker te maken een camping te verkiezen boven een camperpark, die vaak de voorkeur krijgt vanwege de prijs. Op een website kunnen camperhouders gemakkelijk, effectief en snel een campingplaats vinden om veilig te kunnen overnachten op campings voorzien van comfort. Binnen enkele kliks kan men zoeken op beschikbaarheid, afstand en locatie. Online reserveren is ook ingebouwd.

Bretagne en campers

Al sinds de verschijning van campers is Bretagne een geliefde regio voor toeristen die per kampeerauto reizen. In Frankrijk is Bretagne zelfs de meest bezochte regio door campers. Met deze campagne wil Bretagne het aantrekkelijker maken voor de campers om op de Bretonse campings te overnachten.

Bron: Verkeersbureaus.info