Ecoflow Wave: een oplaadbare, draagbare airconditioner voor in of bij de camper

Ecoflow Wave: een oplaadbare, draagbare airconditioner

Ecoflow Wave: een oplaadbare, draagbare airconditioner voor in of bij de camper

Het Chinese bedrijf Ecoflow heeft een oplaadbare en draagbare airconditioner ontwikkeld. De Ecoflow Wave is bedoeld om waar dan ook te voorzien in koele lucht. En dat kan gezien het huidige klimaat best wel eens van pas komen in of bij de camper.

De Ecoflow Wave kan naar eigen zeggen een ruimte laten afkoelen van 30 graden Celsius naar 24 graden Celsius in slechts acht minuten. De airconditioner kan zelfs worden opgeladen aan de hand van zonnepanelen.

Een koele camper

Dankzij het draagbare formaat van de Ecoflow Wave, is deze airconditioner ook goed te gebruiken in een camper of een voortent. Volgens fabrikant Ecoflow heeft de Wave met 4000 BTU de grootste koelcapaciteit onder de draagbare airconditioners op een accu.

In de Ecoflow Wave vinden we een echte warmtepomp, zoals we die ook zien in de inbouw airconditioners en de airconditioners voor thuis.

Opladen waar je maar wilt

Ecoflow Wave: een oplaadbare, draagbare airconditioner voor in of bij de camperJe kunt de Ecoflow Wave op verschillende manieren opladen. Bijvoorbeeld via een stopcontact, auto-oplaadpoort, draagbare elektriciteitsvoorzieningen of zelfs zonnepanelen. Het apparaat weegt ongeveer 20 kilogram, met een accu van ongeveer 8 kilogram. Dat maakt de airconditioner licht genoeg om in een camper te gebruiken.

Constante stroom

Bijzonder aan deze draagbare airconditioner is dat hij werkt met een echte warmtepomp. Deze invertercompressor zorgt ervoor dat de temperatuur niet te veel zal schommelen en dat hij zijn werk ook heel efficiënt doet. Op de wijzerplaat en display kunnen gebruikers een passende instelling kiezen. Wie dit liever digitaal doet, kan de EcoFlow-app op de smartphone gebruiken.

Beschikbaarheid en prijs

Deze draagbare airco gaat binnenkort in productie, en is via een pre-order verkrijgbaar voor 1799 dollar. Wie later bestelt, rekent 2299 dollar af. Wie de draagbare functies niet nodig heeft, en de airco steeds van stroom uit het stopcontact kan voorzien, kan de airco al in huis hebben voor 1199 dollar.

EcoFlow biedt het apparaat ook aan met draagbare energiecentrales, zoals de Delta Pro of de Delta Max. Dan hebben we het over een prijs vanaf 2499 dollar.