DWT Pegasus III: compacte bustent met veel ruimte

DTW Pegasus bustent

Ruime doch compacte bustent van DWT

ZOETERMEER – Als je met een buscamper op reis bent, is het wel eens woekeren met de ruimte. Met name als je niet met zijn tweetjes maar met familie op pad bent. Om tijdens de overnachting toch wat meer ruimte te hebben is een bustent een handige, zo niet zelfs noodzakelijke oplossing.

Uiteraard ben je dan op een camping aangewezen om te overnachten. Als je een wat grotere, en daardoor ook diepere bustent hebt, zul je ervaren dat niet iedere staplaats op de camping dan voldoende ruimte biedt. Een minder diepe, evenwijdig aan de camper geplaatste bustent zoals de Pegasus III van DWT Zelte kan dan uitkomst bieden.

DWT Zelte ontwikkelde deze tent om een camperend gezin alle mogelijke woon- en slaapruimte te bieden bij relatief geringe afmetingen.

De DWT Pegasus III bustent is een 3-stoks tunneltent die evenwijdig langs de buscamper wordt geplaatst. Zoals gezegd biedt hij niet alleen woonruimte maar ook slaapruimte. Die kun je realiseren door de tent te voorzien van 2 binnententen waarmee je in totaal over 4 slaapplaatsen in de voortent beschikt. Deze binnententen plaats je in de linkerhelft, de rechterhelft blijft dan als woonruimte beschikbaar. Bovendien kun je 2 zijden van de rechterhelft als zonneluifel opzetten zodat je met mooi weer over een zee van ruimte beschikt.

Om ook met minder goed weer nog genoeg te kunnen ventileren, heeft DWT de Pegasus rijkelijk voorzien van ventilatieopeningen die je naar wens natuurlijk ook af kunt sluiten.

De tent heeft een grondvlak van 5 x 3 meter en is vrijstaand uitgevoerd. Als je met de camper weg wilt rijden kan de voortent zo nodig gewoon blijven staan. Hij weegt 24 kilo en past op bijna iedere buscamper met een dakgoot tussen 180 en 220 cm hoogte. DWT levert verschillende aansluitingen voor aan de camper mee. Je kunt de Pegasus III bustent bij de DWT dealers vinden voor een adviesprijs van 599 euro exclusief slaaptenten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel