Duitse wijnboeren bieden camperplaatsen aan

Camperplaatsen bij Duitse wijnboeren

Duitse wijnboeren bieden camperplaatsen aan

Nu de reiswaarschuwingen binnen Europa voor het grootste deel zijn opgeheven klinkt een vakantie tussen de Duitse wijnstokken best wel aantrekkelijk.

Er is de laatste tijd dan ook steeds meer belangstelling voor vakantiebestemmingen in Duitsland. Daarom heeft het Deutsche Weininstitut (DWI) onderzoek gedaan naar camperplaatsen in alle dertien Duitse wijngebieden.

Nu al bij 35 wijnboeren

Want wat is er nu mooier dan met de camper rondtrekken door schilderachtige landschappen met wijngaarden en het aangename combineren met het nuttige? Zo kan men genieten van de natuur en van goede wijn. “Na een eerste rondvraag onder Duitse wijnboeren hebben we 35 bedrijven gevonden die vakantiegangers de mogelijkheid bieden bij hen te overnachten in hun camper”, aldus Monika Reule, directeur van het Deutsche Weininstitut (DWI, het Duitse Wijninstituut). “En waarschijnlijk zijn er nog veel meer wijnbouwers die hiertoe bereid zijn.”

Kleinschalig

Als obstakel is het feit dat de wijnboeren vanaf 3 staanplaatsen een bouwvergunning nodig om actief staanplaatsen te mogen verhuren.” Dat betekent dat het vooral kleinschalige locaties zullen worden waarbij men rekening houdt met het feit dat camperaars een elektriciteits- en wateraansluiting waarderen.

Database

De wijnboeren die een standplaats aanbieden, hebben deze ingevoerd in een database met die je kunt vinden via www.duitsewijn.nl (Toerisme & Evenementen > Op bezoek bij de wijnproducent). Wijnproducenten kunnen camperplaatsen die nog niet op de lijst staan op elk gewenst moment alsnog laten opnemen in de DWI-database zodat deze altijd actueel is.