Dubbeldekker schoolbus gepimpt tot megacamper

SUSSEX – In Engeland is een oude dubbeldeks schoolbus vanaf volgend jaar te boeken als megacamper. Je kunt nu koken, gitaar spelen of slapen op de plek waar jarenlang kinderen in schooluniform netjes naast elkaar zaten.

In het Britse district Wealden, in het graafschap East Sussex, is een camping de laatste rustplaats voor de gepimpte dubbeldekker uit 1982.

In het afgelopen halfjaar heeft timmerman Adam Collier-Woods heel wat uren geklust aan de bus, die eigenlijk rijp was voor de sloop. Sinds de bouw van de bus heeft ie ruim dertig jaar lang rondjes gereden door de straten van onder meer Birmingham. Op de kilometerteller staat een afstand van ruim 600.000 mijl, bijna de afstand naar de maan en weer terug. De bus viel van ellende bijna uit elkaar, maar het is Adam gelukt de bus op een leuke camping te plaatsen.

Bloed, zweet en tranen

De bus is eerst helemaal gestript. De rijen met zitbanken zijn er één voor één uitgehaald, waarna de vloer is gerepareerd. De wanden zijn geïsoleerd en de buitenkant is van een nieuwe kleur voorzien. Met wanden zijn een aantal kamers gecreëerd, zodat een huiselijke sfeer ontstaat. Enkele originele details, zoals de wenteltrap, de gebruikte tickets afvalbak en de chauffeursruimte, zijn behouden gebleven. De timmerman heeft zichtbaar veel bloed, zweet en de tranen in de dubbeldekker gestopt.

Vanaf april 2014 is de gepimpte schoolbus te boeken. Er is ruimte voor zes personen.