Dit zijn de winnaars van de Campercontact Awards 2024

Dit zijn de winnaars van de Campercontact Awards 2024
Dit zijn de winnaars van de Campercontact Awards 2024

De uitslag van de Campercontact Awards 2024 is bekend en de grote winnaar is Camperplaats Boxtel geworden. Deze parel in het Brabantse land wist de harten van camperaars te veroveren en sleepte de felbegeerde titel ‘Beste Camperplaats van Nederland’ in de wacht.

Camperplaats Boxtel is volgens de reviews op Campercontact niet zomaar een plek om je camper te parkeren. Het is een oase van rust en comfort, waar je even helemaal kunt ontsnappen aan de dagelijkse drukte.

Brabantse gastvrijheid: Camperplaats Boxtel

In eigen land ging Camperplaats Boxtel er dus met de felbegeerde titel ‘Beste Camperplaats van Nederland’ vandoor. Met een indrukwekkende score van 5 sterren (op basis van 53 reviews) is het geen verrassing dat camperaars lovend zijn over de uitstekende faciliteiten, gastvrije beheerders en de prachtige omgeving, perfect voor fiets- en wandeltochten.

De ruime plekken zijn omgeven door groen en bieden alle voorzieningen die je hartje begeert: van modern sanitair tot gratis wifi en zelfs een gezellig terras waar je kunt genieten van een drankje en een hapje. Maar wat Camperplaats Boxtel ook uniek maakt, is de gastvrijheid van de eigenaren. Ze staan altijd klaar met een vriendelijk woord en een helpende hand, waardoor je je meteen thuis voelt. En dat wordt gewaardeerd door de camperaars, want in de Campercontact-app regent het lovende recensies.

Beste camping

Maar Nederland heeft meer te bieden. Natuurcamping De Zwiese sleepte de award voor ‘Beste Camping van Nederland’ in de wacht, geprezen om haar ruime plekken, huisgemaakte hamburgers en gezellige gemeenschappelijke ruimte.

Winnaars over de grens

Naast Camperplaats Boxtel en Natuurcamping De Zwiese vielen er ook prijzen voor buitenlandse camperplaatsen en campings te verdelen in de Campercontact Awards 2024.

Belgische gastvrijheid en Italiaanse charme

Ook onze zuiderburen hebben reden tot juichen. Camperhoeve De Bonterie in België mag zich de ‘Beste Camperplaats van België’ noemen, dankzij de complete voorzieningen, vriendelijke eigenaar en rustige ligging tussen de weilanden. Camping Memling in Brugge scoorde hoog met haar moderne sanitair en nabijheid van het bruisende stadscentrum.

In Italië tovert La Cantina del Vino Barga een glimlach op het gezicht van menig camperaar. Deze camperplaats biedt ruime plekken, goed sanitair en een winkeltje, maar de echte trekpleister is de wijnproeverij van eigenaresse Francesca. Voor een heerlijke campingervaring is Agricamping Spineta in Toscane een uitstekende keuze, met ruime plekken, schoon sanitair en een verfrissend zwembad.

Van Duitse oases tot Spaanse verrassingen

Duitsland heeft ook twee winnaars: Schneider Baggersee, een oase van rust met een idyllisch meertje, en Camping Schwabenmühle, geprezen om haar hoogwaardige voorzieningen en ligging aan de Romantische Straße.

In Spanje is Camperstop Alegria de absolute favoriet, met grote plekken, een prachtig uitzicht en rustgevende natuur. El Chico Rubio is de ‘Beste Camping van Spanje’, waar bezoekers langer blijven dan gepland dankzij de geweldige ligging, faciliteiten en vriendelijke eigenaren.

Deense eenvoud en rust

In Denemarken bewijst Mosegaarden dat eenvoud soms het beste is. Deze camperplaats scoort hoog vanwege haar mooie, schone en rustige omgeving, met een bos op loopafstand. Voor wie de oversteek naar Noorwegen wil maken, is Hirtshals Camping een ideale uitvalsbasis, met prachtig uitzicht op zee en goed sanitair.

De stem van de camperaar: Campercontact Awards

Campercontact is veel meer dan alleen een app met handige informatie over camperplaatsen en campings. Het is een levendige community van camperaars die hun ervaringen en tips met elkaar delen. De Campercontact Awards zijn daarom de stem van de camperaars zelf. De awards worden immers gebaseerd op de beoordelingen van gebruikers van de Campercontact-app, dé onmisbare reisgenoot voor elke camperaar. Daardoor zijn de awards een behoorlijk betrouwbare graadmeter voor de kwaliteit van camperplaatsen en campings in binnen- en buitenland.