Dethleffs Yoka Go: compacte en veelzijdige halfintegraal camper voor avonturiers

Dethleffs Yoka Go
Dethleffs Yoka Go: compacte en veelzijdige halfintegraal camper voor avonturiers

Jarenlang was er bij de campers een drang naar nog meer luxe. De laatste jaren ligt de nadruk ook meer op compacte en veelzijdige campers. Enerzijds om ze ook voor dagelijks vervoer te kunnen gebruiken, anderzijds om ze ook voor meer avontuurlijke reizen in te kunnen zetten.

De Dethleffs Yoka Go, die de Duitse camper- en caravanfabrikant op de Caravan Salon 2023 in Düsseldorf presenteert, is een verrassend goed geslaagde combinatie van een compacte halfintegraal camper met relatief veel ruimte, en volop mogelijkheden voor avonturiers.

Unieke combinatie

Door die unieke combinatie is de best wel verrassende Dethleffs Yoka Go misschien wel een droom voor de avonturier in hart en nieren. Compact wordt vaak geassocieerd met een beperkte ruimte. Maar dat valt bij de Yoka Go alleszins mee. Met een lengte van net geen 7 meter biedt deze camper een ruimte die zowel verrassend als (multi)functioneel is. De magie van de Yoka Go zit in het feit dat de camper is uitgerust met een ingenieus railsysteem voor de zitgroep, én met een grote achterklep, én met een extra grote zijdeur.

Veelzijdig

Het railsysteem maakt het mogelijk om de binnenruimte naar wens aan te passen terwijl de grote deuren het mogelijk maken om ook grote voorwerpen zoals mountainbikes of surfboards mee te nemen. Of je nu een fervent mountainbiker bent of een surfliefhebber, de Yoka Go is jouw ideale reisgenoot. Het middelste deel van het bed kan worden weggeklapt, waardoor er genoeg ruimte is om via de grote achterklep een fiets of surfplank naar binnen te schuiven. Maar je kunt ook via de zijdeur, die dubbel is uitgevoerd, een mountainbike naar binnen rijden. Het is alsof de Yoka Go zegt: “Waar je ook heen wilt, ik ben er klaar voor.”

Duurzaamheid

Duurzaamheid is niet langer een modewoord, ook niet voor Dethleffs. Men maakt in de Yoka Go maakt veelvuldig gebruik van duurzame lichtgewicht materialen zoals aluminium en composiet. Dit zorgt niet alleen voor een lager brandstofverbruik, maar ook voor meer laadvermogen.

Moderne technologie

Van het geïntegreerde infotainmentsysteem tot de (optionele) zonnepanelen voor een duurzame energievoorziening, de Yoka Go is een toonbeeld van innovatie. Hij is ook voorzien van de USB-poorten die strategisch zijn geplaatst voor het opladen van je apparaten, en van sfeervolle LED-verlichting die de avonden net dat beetje extra gezelligheid geeft. Voor de veiligheid is de Yoka Go uitgerust met geavanceerde veiligheidsfuncties zoals een achteruitrijcamera, parkeersensoren en een geavanceerd remsysteem.