Dethleffs Globe4: semi-integraal camper met hefbed

Campersite.nlSemi-integraal campers mogen zich, net als buscampers, de laatste jaren verheugen in een groeiende belangstelling.

 

De meeste semi-integraal campers hebben echter als nadeel dat er, door de beperkte hoogte voorin, vaak maar 2 slaapplaatsen beschikbaar zijn. Wie ook een slaapplaats boven de cabine wenst, was tot voor kort aangewezen op een integraal camper of alkoof camper.

 

De vorig jaar geïntroduceerde Bürstner Ixeo (v/h Quadro) had een extra hefbed, dat vlak achter de cabine was geplaatst, wat deze semi-integraal camper tot een groot succes maakte. Dethleffs biedt met de vorige maand in Düsseldorf geïntroduceerde Globe4 een soortgelijke oplossing.

De Globe4, die is afgeleid van de Avantage serie, heeft door de hoge kap (geleend van de Dethleffs Esprit) voldoende extra hoofdruimte om het hefbed te kunnen herbergen, onder het hefbed is altijd nog ruim 1,90 m stahoogte wat voor de meesten onder ons voldoende zal zijn. Het hefbed meet 195 x 145 cm en beschikt over een zeer eenvoudig te bedienen hefmechanisme.

 

 

Campersite.nlMet het hefbed omhoog:

 

Campersite.nlMet het hefbed omlaag:

 

Campersite.nlDe Dethleffs Globe4, die is opgebouwd op een Fiat Ducato met Al-Ko chassis, is  leverbaar in een viertal beproefde indelingen. Onder het hefbed bevindt zich meestal een treinzit, daarachter naar keuze een dwars of langs geplaatst 2-persoonsbed of 2 enkele bedden.

 

Campersite.nlHet exterieur is leverbaar diverse varianten van hamerslag n glad aluminium, dat naar keuze in wit, zilvergrijs of polarblauw is gespoten en kan worden gecombineerd met een witte, blauwe, rode of zwarte cabine.