Dethleffs Evan studiemodel

Campersite.nlDethleffs toont op de CMT Stuttgart een studiemodel, genaamd Dethleffs Evan, met een aantal interessante zaken.

 

In plaats van hypermoderne gadgets, zoals we vaak bij studiemodellen zien, is hier vooral gekeken naar een mooie integratie van een aantal praktische oplossingen in een relatief compacte camper.

https://www.youtube.com/watch?v=YbwZXmAAP94 Zo heeft de camper een traditionele treinzit, maar is deze samengesteld uit individueel verstelbare en verschuifbare stoelen, zodat men er voor kan kiezen om de loopruimte wat te beperken maar wel wat rianter te zitten.

 

Boven de draaibare voorstoelen bevindt zich een hefbed van 1,50 m breedte. Boven de treinzit bevindt ich een hefdak, zoals we tegenwoordig vaker bij campers zien. In dit geval is het hefdak geheel vlak weg te klappen, en herbergt het een riant bed van eveneens 1,50 m breedte.

 

Campersite.nlDe toiletruimte is modulair opgezet, in een handomdraai kan men een ruime douchecabine tevoorschijn toveren. De keuken is ruim opgezet, met een werkblad van 1,35 m breedte, en heeft een grote, vrij hoog geplaatste koelkast.

 

Aan de buitenzijde, gelakt in bicolor metallic lak, valt de fraai geïntegreerde luifel op.