Dethleffs Alpa in modeljaar 2019 ook als integraal camper

Dethleffs Alpa I 7820-2 integraal camper

Dethleffs Alpa in modeljaar 2019 ook als integraal camper

We zien ze de laatste tijd steeds vaker: grote, ruime campers die specifiek voor reizende stellen zijn ontworpen. De Duomobil van Hymer is natuurlijk de bekendste, maar er zijn er meer. Zo heeft Dethleffs al een tijdje de Alpa, een serie grote en ruime alkoof campers die later ook nog eens is uitgebreid met de nog grotere Grand Alpa.

Na diverse geruchten komt Dethleffs nu met de officiële mededeling dat er van de Alpa een integraal camper uit zal komen. Deze zal worden geïntroduceerd in modeljaar 2019 en zijn première beleven op de komende Caravan Salon in Düsseldorf.

Dethleffs Alpa I 7820-2 integraal camperOok de integraal versie van de Dethleffs Alpa zal een indeling hebben die is ontwikkeld voor reizende paren. De Alpa I 7820-2, zoals de nieuwe camper gaat heten, krijgt volgens de productmanager van Dethleffs achterin een grote rondzit. Voorin, boven de cabine, komen twee éénpersoons hefbedden van 210 cm lang. Doordat deze tot op heuphoogte kunnen zakken zal de instap daarvan heel eenvoudig zijn.

Door het ontbreken van de alkoof is er uiteraard iets minder ruimte voorhanden, maar daarentegen is een integraal camper ook weer veel lager. Bovendien is het uitzicht vanuit de cabine van een integraal camper dankzij de grote, panoramische voorruit ook een stuk beter.

Ondanks de geringere hoogte zal het in de camper niet aan ruimte ontbreken. Dethleffs bouwt de ongeveer 8,5 meter lange camper op een Fiat chassis. De Alpa I wordt voorzien van een dubbele bodem, waarin de installaties en tanks vorstbestendig worden ingebouwd. In die dubbele bodem is ook de nodige extra bergruimte, die bovendien wordt aangevuld met een flinke garage. Dethleffs voert de nieuwe Alpa I 7820-2 uit met gladde aluminium zijwanden, die naar keuze geleverd worden in wit of zilvergrijs. Net als de alkoof-uitvoering krijgt hij een gezellig wandmeubel met sideboard en vitrinekast.

Dethleffs streeft ernaar om de prijs (exclusief BPM) van de Alpa I 7820-2 onder de 100.000 euro te houden. Meer details worden komende zomer bekendgemaakt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel