Deelplatform Camptoo in de problemen, surseance van betaling aangevraagd
Camptoo, het deelplatform wat het huren en verhuren van campers en caravans eenvoudiger moet maken, zag zich genoodzaakt om surséance van betaling aan te vragen.
Ondanks een beloftevolle start, waarbij Camptoo als meest kansrijke Nederlandse techstart-up van Nederland zelfs een Rising Star Award won, zag het bedrijf geen andere uitweg meer dan uitstel va betaling aanvragen. Dit omdat de resultaten, ondanks een behoorlijk goed 2021, niet voldoend soelaas boden en het bedrijf ook met een aantal forse tegenslagen te kampen had.
Dat is jammer, want Camptoo voorzag absoluut in een behoefte. Het huren en/of verhuren van campers en caravans was best wel makkelijk. Je kon via het (ver)huurplatform alles inzien en regelen, zoals een overzicht van alle beschikbare campers en caravans, de promotie daarvan, de aanbetaling, restbetaling en borgbetaling enzovoorts.
Meer dan 180.000 reizigers bediend
Maar helaas heeft Camptoo, acht jaar na de start, surséance van betaling aan moeten vragen. Camptoo is tijdens die acht jaar heel wat mensen van dienst geweest. Er via het deelplatform meer dan 180.000 reizigers uit 81 landen met een camper of caravan op vakantie geweest. Die vakantie brachten ze door in bijna 9.000 campers en caravans. En die voertuigen werden verhuurd vanuit maar liefst 21 landen. Inderdaad, Camptoo was niet alleen in Nederland en de omringende landen actief. Het bedrijf opereerde wereldwijd, al ging de groei in de verre streken niet helemaal naar wens.
Helaas komt er nu waarschijnlijk dus een einde aan Camptoo. Ondanks de problemen van de laatste tijd kijken de oprichters en het team van Camptoo met veel plezier terug op de 8 jaar dat ze met Camptoo bezig waren. Ook naar de afgelopen tijd, toen het allemaal een stuk moeilijker ging en ze zich veel moeite moesten getroosten om de problemen zo goed mogelijk op te lossen.
Uitstel van betaling
Ondanks al die inspanningen konden niet allen problemen worden opgelost. Daarom zag Camptoo zich gedwongen om surseance van betaling aan te vragen. Hiermee wil men ook proberen om de komende boekingen door te kunnen laten gaan zodat de negatieve impact voor de gebruikers zoveel mogelijk wordt beperkt. Het is aan de bewindvoerder om te bepalen of dit inderdaad een haalbare zaak is. De eventuele gedupeerden en andere belanghebbenden kunnen meer informatie vinden op de website van de bewindvoerder.