De Regent E van La Strada: afwijkende maar slimme indeling

La Strada staat sinds jaar en dag bekend om zijn doordachte camperontwerpen. Het Duitse merk, onderdeel van het grote Pössl en dus voornamelijk gespecialiseerd in buscampers, zal op de Caravan Salon 2024 in Düsseldorf de nieuwste aanwinst van de toch al uitgebreide portfolio voorstellen.

Dat betreft de Regent E, een nieuwe buscamper voor stellen die van avontuur en comfort houden: de Regent E. Deze relatief compacte buscamper, gebaseerd op de Mercedes Sprinter, is perfect voor wie graag de wereld verkent zonder in te leveren op luxe en gemak.

Slim ruimtewonder

Wat meteen opvalt aan de Regent E is de slimme, veelzijdige indeling, die afwijkt van de klassieke indeling van buscampers in dit formaat. Om het mogelijk te maken om twee enkele bedden in de lengterichting te plaatsen, heeft men afgezien van een dwarsbankje voorin. De zithoek voorin is dus een stuk compacter en bestaat uit de draaibare voorstoelen, een kleine lage kast met aflegblad en een optionele tafel.

In tegenstelling tot bij de meeste buscampers is niet de zitgroep voorin het hart van de camper. In de La Strada Regent E zijn dat de enkele bedden. Ze kunnen niet alleen eenvoudig worden omgebouwd tot een royaal tweepersoonsbed voor een heerlijke nachtrust maar ook tot een zitplaats. Wie een gezellig hoekje wil creëren voor een romantisch diner of een spelletjesavond, kan de bedden in een handomdraai omtoveren tot een knusse zitgroep.

Onder de bedden en in het achterste deel van de Regent E is er voldoende ruimte om al je kampeerspullen en bagage op te bergen, zodat je leefruimte opgeruimd, overzichtelijk en ruim blijft.

Krachtig en wendbaar

Met een lengte van slechts 5,93 meter is de Regent E een behoorlijk wendbare metgezel op smalle wegen en in pittoreske dorpjes. Maar laat je niet misleiden door zijn compacte formaat: met een krachtige 170 pk of 190 pk motor en de keuze uit achterwiel- of vierwielaandrijving, is de Regent E klaar voor elk avontuur, of je nu de Alpen trotseert of de Ierse kustlijn verkent. Bovendien kan La Strada het Mercedes Sprinter basisvoertuig optioneel ook voorzien van andere off-road accessoires zoals grotere velgen en terreinbanden.

Comfort in elk detail

La Strada staat bekend om zijn oog voor detail en hoogwaardige afwerking, en de Regent E is daarop geen uitzondering. De badkamer is slim ontworpen met een uitklapbaar wasbakje voor extra bewegingsruimte tijdens het douchen en een nieuwe vouwdeur die ruimte bespaart. De keuken is uitgerust met een praktisch tweepits gasfornuis en een ruime RVS-spoelbak. En dankzij de slim geplaatste koelkast, toegankelijk van binnen en buiten, heb je altijd je favoriete drankjes en snacks binnen handbereik.

Eind augustus in Düsseldorf

Ben je benieuwd naar deze nieuwe compacte buscamper? Zet dan 30 augustus tot en met 8 september in je agenda, want dan staat de La Strada Regent E te pronken op de Caravan Salon 2024 in Düsseldorf. Met een vanafprijs van €105.000 in Duitsland (die prijs ligt in Nederland iets hoger vanwege belastingen) is dit zeker niet de goedkoopste buscamper, maar wel een die op een slimme wijze kwaliteit, comfort en veelzijdigheid combineert.