De DESO van Benchmark Vehicles is stoer, eigenzinnig en behoorlijk kostbaar

DESO buscamper van Benchmark Vehicles
De DESO van Benchmark Vehicles is stoer, eigenzinnig en behoorlijk kostbaar

De camperbouwer Benchmark Vehicles heeft met de introductie van de DESO misschien wel een nieuwe standaard op het gebied van luxe en stoere buscampers gezet. Hoewel het een typisch Amerikaans bedrijf is, heeft men gekozen voor het robuuste en hoogwaardige chassis van de Mercedes Sprinter.

Het resultaat is een camper die de perfecte combinatie van innovatieve technologie, comfort en onderscheidend design lijkt te bieden, en zich zowel op als naast de weg thuis voelt. Maar helaas kleeft hoort daar wel een heel stevig prijskaartje bij.

Prijs: ongeveer $ 350.000!

Sommige media noemen dit dan ook een ‘camper voor de prijs van een Lamborghini’, en dat zou best wel eens kunnen kloppen. Hij moet namelijk zo’n 350.000 dollar kosten. Laten we dat maar even negeren – deze camper is toch niet in Europa te koop – en kijken wat hem nou zo interessant maakt. Om te beginnen met het bedrijf achter de camper.

Benchmark Vehicles

Wie wel eens de televisieprogramma’s van Discovery heeft gevolgd, heeft misschien ook wel iets eens van de realityseries over een Amerikaanse bedrijven gezien, die auto’s helemaal aanpassen aan de wensen van hun klanten. Nou, je zou van Benchmark Vehicles ook zo’n programma kunnen maken. Het team bestaat uit creatievelingen, vaak getooid met een indrukwekkende baard of snor, die met het bouwen en aanpassen van campers veel verder gaan dan de doorsnee camperfabrikant.

Daardoor staat het bedrijf bekend om het bedenken en bouwen van campers die niet alleen voorzien zijn van alle gemakken en technologische snufjes, maar ook een ongeëvenaard niveau van comfort en luxe bieden.

Hun benadering is altijd geweest om de grenzen van wat mogelijk is in een camper te verleggen. Dit doen ze door creatief te denken, gebruik te maken van de nieuwste technologieën en materialen en door nauw samen te werken met hun klanten. Hierdoor creëren ze campers die perfect aansluiten bij individuele behoeften en wensen van hun klanten.

Benchmark Vehicles is niet alleen gericht op luxe, maar ook op functionaliteit. Ze begrijpen dat hun klanten op zoek zijn naar betrouwbare voertuigen die hen naar de meest afgelegen plekken kunnen brengen zonder in te leveren op comfort. Dit is duidelijk terug te zien in hun modellen, die allemaal zijn ontworpen om zowel robuust als comfortabel te zijn.

Benchmark Vehicles DESO

Met de introductie van de DESO heeft Benchmark Vehicles wederom laten zien dat ze in staat zijn om innovatieve en unieke campers te bouwen die de standaard zetten in de branche. Het bedrijf zet zich niet alleen in voor het leveren van topkwaliteit maar ook om de grenzen van wat mogelijk is in de wereld van luxe campers op te zoeken.

Unieke en eigenzinnige indeling

Binnenin de DESO valt direct de bijzondere indeling op. De keuken, die in de meeste buscampers rechts ter hoogte en achter de schuifdeur is gemonteerd, is bij de DESO verdeeld over de linker- en rechterzijde van de camper. Deze opstelling biedt ruimte voor moderne gemakken zoals een magnetron en een espressomachine. Ook de keuze voor een éénpersoons zitje – om te bouwen tot éénpersoons slaapplaats – in plaats van de standaard tweezits dwarsbank getuigt van de eigenzinnige benadering van Benchmark Vehicles.

Materialen van de hoogste kwaliteit zijn overal in het interieur te vinden. Van de vierseizoenen isolatie met Havelock wol tot de kastjes en laden met softclose, elk detail is zorgvuldig overwogen en uitgevoerd.

Technologie en comfort

De DESO gaat niet alleen over stijl, maar ook over functionaliteit. Het voertuig is uitgerust met een reeks geavanceerde technologieën. Het Lithionics Battery lithium-voedingssysteem, de Xantrex 3000 watt omvormer/lader en de 280 Ampere Nations dynamo zorgen ervoor dat je tijdens elke reis over voldoende elektriciteit beschikt.

Comfort is eveneens een kernaspect van het ontwerp. De op maat gemaakte Scheel-Mann voorstoelen zorgen voor een luxe rijervaring, terwijl het dwarsbed, voorzien van een 20 (!) centimeter dikke memory foam matras en Froli slaapsysteem voor een goede nachtrust garant staat.

Exterieur en off-road capaciteiten

Aan de buitenkant onderscheidt de DESO zich met een stoere en robuuste uitstraling. Dit wordt ondersteund door functies zoals de Flarespace Flares, de Maxx Air deluxe dakventilator en de Agile OffRoad RIP Kit met Fox 2.0 schokdempers. Daarnaast is er een indrukwekkend scala aan off-road accessoires toegevoegd, waaronder het Roambuilt Safari Rack 2.0 met Baja-verlichting, die de avontuurlijke geest van de DESO benadrukt.

Evengoed interessant

Hoewel de DESO dus niet beschikbaar zal zijn voor de Europese markt, is deze camper wel degelijk interessant voor ons. Niet alleen vanwege de hoogwaardige uitrusting, maar vooral door de afwijkende indeling is de DESO een interessante casestudy voor de Europese camperbouwers. En hoewel de prijs van $ 350.000 voor de meeste mensen hoogstwaarschijnlijk ver buiten bereik ligt, is het duidelijk dat er een niche segment is, dat bereid is te investeren in een dergelijke luxe camper. Deze camper is namelijk op maat voor een van de klanten van Benchmark Vehicles gemaakt, dus hiervoor was er al een koper. Goede kans dat die met zijn nieuwe DESO camper nu een van de prachtige nationale parken in de VS aan het verkennen is.