Concorde presenteert 4×4 alkoof camper op CMT Stuttgart

Concorde op CMT 2020

Concorde presenteert 4×4 alkoof camper op CMT Stuttgart

Concorde Reisemobile is een van de inmiddels vele Duitse fabrikanten van campers in het premium segment. Ondanks de Brexit, waardoor de markt in Groot-Brittanië voor Concorde volledig instortte, mocht het bedrijf de afgelopen maanden uitstekende resultaten boeken.

Daarom kijkt Concorde met een goed gevoel uit naar het komende jaar en ook naar de CMT, de eerste grote beurs. Concorde zal op de CMT in Stuttgart twee noviteiten laten zien. De eerste is ook de meest opvallende, en is bovendien een camper die je niet zo gauw bij Concorde zou verwachten.

De Cruiser 791 RL SUV 4×4 is namelijk een stoere camper met vierwielaandrijving, en dan ook nog eens met een alkoof. Een combinatie die je in het hogere segment niet zo vaak ziet. Dat geldt weer wel voor de andere noviteit, de Centurion Daily 910 LI. Deze ruime liner – zoals integraal campers in dit segment worden genoemd – is grote broer van de Centurion 860 LI.

Cruiser 791 RL SUV 4×4

Concorde Cruiser 791 RL SUV 4×4Hoewel de 791 RL SUV 4×4 de afgelopen maanden al op een paar andere beurzen te zien was, staat hij nu voor het eerst in Stuttgart. Hij zal vanwege het opvallende uiterlijk een absolute blikvanger zijn op de stand van Concorde. Het bedrijf benadrukt overigens dat deze camper geen expeditiecamper is. Concorde benadrukt dat deze qua stijl en gebruiksmogelijkheden is geïnspireerd op de SUV’s bij de personenauto’s.

Centurion 910 LI

Concorde Centurion 910 LIDe Concorde Centurion 910 LI, die ook zijn première viert op de CMT, is in feite de grote broer van de Centurion 860 LI. Hij wordt gebouwd op een Iveco Daily-chassis en is 9,27 meter lang. Door die extra lengte biedt de Centurion 910 LI een grotere keuken met meer werkruimte alsmede een tweede apothekerskast. Ook biedt deze camper de mogelijkheid om een extra bar versie in de 25 centimeter langere woonruimte te installeren – een optie die door samen reizende stellen gewaardeerd wordt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel