Concorde modeljaar 2022: zeven nieuwe indelingen en veel detailverbeteringen

Concorde Centurion premium camper

Concorde modeljaar 2022: zeven nieuwe indelingen en veel detailverbeteringen

Concorde, de Duitse producent van campers in het premium segment, kon in modeljaar 2021 een flinke omzetgroei realiseren. Dit dankzij de stijgende populariteit van het reizen per camper die door de coronapandemie bovendien nog een extra boost kreeg.

Capaciteitsproblemen bij diverse leveranciers maakten het wel lastig om aan de gestegen vraag te voldoen. Ondanks al deze uitdagingen wist Concorde voldoende tijd in te ruimen voor nieuwe ontwikkelingen. De camperfabrikant uit Schlüsselfeld, waar ook Phoenix en Morelo gevestigd zijn, heeft dan ook de nodige noviteiten voor modeljaar 2022.

Caravan Salon Düsseldorf 2021

Vorig jaar was Concorde vanwege de coronapandemie niet aanwezig op de Caravan Salon in Düsseldorf. Maar volgende maand is Concorde wel aanwezig op de 2021-editie van ’s werelds grootste beurs op het gebied van recreatievoertuigen.

Modeljaar 2022

De noviteiten die Concorde daar presenteert, zijn niet direct te zien. Logisch, het zijn campers in het absolute topsegment. Die benaderen de perfectie al zo ver dat er – buiten een geheel nieuw model – eigenlijk alleen maar kleine verbeteringen mogelijk zijn. Het enige dat iedereen, die de huidige 2021-modellen van Concorde heeft gezien, wel direct op zal vallen zijn de nieuwe koplampen die Concorde op de 20222-modellen monteert. Deze hebben een andere vorm en omlijsting en geven het front van de campers een iets andere indruk. De andere verbeteringen en vernieuwingen zijn minder goed zichtbaar.

Nieuwe indelingen in Credo-serie

Bij de Credo zijn er nog wat veranderingen aan het uiterlijk, hier Concorde de graphics van het exterieur veranderd. Verder introduceert men maar liefst vier nieuwe indelingen bij de Credo, die de instap-serie van Concorde vormt. Kopers kunnen in modeljaar 2022 daardoor ook kiezen voor de volgende indelingen: 791L, 849L, 841L en 841M. Voortaan levert Concorde ook het instapmodel standaard met lange ‘busspiegels’.

Carver opgewaardeerd

Concorde heeft de Carver-serie in modeljaar 2022 behoorlijk opgewaardeerd. De Concorde Carver is voorzien van een nieuwe achterzijde. Ook heeft de Carver voortaan een extra garagedeur aan de bestuurderszijde. Dit maakt het beladen uiteraard een stuk makkelijker. Voorts is de extra grote toegangsdeur voorzien een extra veiligheidsfunctie die je behalve via radiografische afstandsbediening ook via een code op het toetsenpaneel kunt ontgrendelen. Concorde heeft de vernieuwde Carver nieuwe, dimbare sfeerverlichting gegeven alsmede een hoogwaardigere geluidsinstallatie en sfeervolle microvezel-wandbekleding. De handdoekenverwarmer in de badkamer is voortaan standaard. De Carver is optioneel ook met een vast toilet verkrijgbaar. heeft Concorde heeft verder de lattenbodems onder de matrassen vervangen door ergonomische schotelveren.

Charisma met slim opbergsysteem

In de vierde generatie van de Charisma heeft de keuken een opbergsysteem voor het koffiezetapparaat en ook een dubbele besteklade. Optioneel kan er zelfs een vaatwasser worden ingebouwd. Het stuurwiel is voortaan afneembaar waardoor de bestuurdersstoel makkelijker bij het woongedeelte kan worden betrokken. Ook heeft de Charisma van modeljaar 2022 een doorlaadmogelijkheid in de dubbele bodem. Optioneel kan men de losse gasflessen laten vervangen door een vaste gastank.

Ook Liner krijgt nieuwe indelingen

Concorde introduceert ook drie nieuwe indelingen bij de Liner. Klanten kunnen komend modeljaar ook kiezen uit de 940 LSI, 940 MI en de 1090 GO indelingen. De laatste heeft een multifunctioneel garageconcept. Verder heeft de Liner model 2022 geen buitenspiegels maar speciale camera’s. De beelden daarvan zijn te zien op beeldschermen aan weerszijden van het dashboard.

Centurion ook met spiegelcamera’s

De Centurion, het topmodel van Concorde, krijgt met ingang van modeljaar 2022 ook spiegelcamera’s met beeldschermen in plaats van conventionele buitenspiegels.