Een Concorde voor rijbewijs B

Campersite.nlDe nieuwe Credo Emotion I 693H van Concorde heeft een MTM van 3500kg waardoor hij ook door bestuurders met alleen rijbewijs B mag worden gereden. Aan de buitenzijde is de Emotion amper van de andere integraal campers uit de Credo serie te onderscheiden.

 

Concorde, vooral bekend van de grotere integraal campers, wil hiermee niet alleen een nieuwe doelgroep bereiken maar speelt hiermee ook in op de ontwikkelingen in Duitsland, waar oudere bezitters van een B-rijbewijs nog wel met een zwaardere camper rond mogen rijden, maar de jongeren met een B-rijbewijs door de Europese regelgeving net als bij ons tot 3500 kg worden beperkt.

De afmetingen van de Credo I Emotion zijn ook in dit geval niet gering, met een lengte van 7,12 m en een hoogte van 2,99 m is de I 693 H maar 30 cm korter en 20 cm lager als de bekende Credo Passion.

 

Campersite.nlOm een camper in deze gewichtsklasse nog voldoende laadvermogen te bieden hebben de constructeurs van Concorde het gewicht van de lege camper op diverse manieren beperkt. Het rijklare gewicht is 3120 kg, wat voldoende mogelijkheden biedt voor 2 personen plus de nodige accessoires en bagage.

Ook deze camper heeft bekende Concorde eigenschappen zoals de dubbele bodem van 30 cm, gefineerd kastdeuren en de ruime badkamer alsmede de dubbele beglazing en plissé gordijnen in de cabine. Concorde bouwt de Credo Emotion I 693H op basis van een 130 pk Fiat Ducato met Al-Ko chassis.

Like dit artikel
Tweet dit artikel