CMT Stuttgart 2024 met themadag over vakanties met de hond

CMT Stuttgart 2024 met themadag over vakanties met de hond
CMT Stuttgart 2024 met themadag over vakanties met de hond

Nagenoeg alle camperaars nemen hun hond mee op vakantie. Logisch, die trouwe viervoeter maakt ook onderweg een belangrijk deel van je gezin uit. Maar dat stuit nog wel eens op wat uitdagingen. De veiligheid onderweg is een aandachtspunt, en ook op de camperplaats vereist het de nodige extra aandacht. Ook omdat niet alle medecamperaars een hondenliefhebber zijn.

Om liefhebbers van campers én honden te informeren en inspireren, organiseert de CMT Stuttgart 2024, een van de grootste kampeer- en vakantiebeurzen, dit jaar iets unieks: de themadag “Reisen mit Hund”.

Op reis met de camper en hond

Het reizen met honden in een camper wint steeds meer aan populariteit. Waarom? Campers bieden flexibiliteit en comfort, essentieel voor zowel mens als hond. Voor hondenliefhebbers betekent dit de vrijheid om hun viervoetige vrienden mee te nemen naar prachtige natuurgebieden andere bestemmingen, zonder zich zorgen te maken over beperkingen van hotels of transport onderweg.

Aanpassingen voor honden

Een belangrijk thema op de CMT Stuttgart 2024 is hoe campers kunnen worden aangepast voor meereizende honden. Denk aan ingebouwde water- en voedselbakken, speciale slaapruimtes en zelfs temperatuurbeheersingssystemen voor het comfort van de hond. Deze innovaties zijn praktisch maar verhogen ook het plezier van het reizen met honden.

Workshops en presentaties

De themadag biedt diverse workshops en presentaties die speciaal gericht zijn op camperbezitters. Van veiligheidstips voor het reizen met honden tot adviezen over de beste honden-vriendelijke bestemmingen, alles komt aan bod. Exposanten presenteren ook camper-specifieke producten, zoals veiligheidsriemen voor honden en draagbare douches voor na een modderige wandeling.

Het hoogtepunt is de presentatie van Holger Tiggelkamp, de eigenaar van HundeUrlaubsWelt. Hij deelt zijn inzichten over de zakelijke aspecten van vakanties met honden en benadrukt het belang van heldere communicatie door accommodaties over hun beleid ten aanzien van honden.

Een andere boeiende sessie wordt verzorgd door Christin Eitel, die een cursus ‘Erste Hilfe am Hund’ aanbiedt. Hierin leert ze hondenbezitters essentiële vaardigheden voor noodsituaties, zoals het bieden van eerste hulp bij oververhitting of vergiftiging, en het veilig vervoeren van honden.

Verder is er voor beroepsmatige bezoekers een discussie over de lucratieve markt van vakantiegangers met honden, waarin de kansen en uitdagingen in deze niche worden belicht. Daarnaast wordt er waardevolle informatie gegeven over hoe je de perfecte vakantie met een hond kunt vinden, met tips voor het kiezen van de juiste bestemmingen en accommodaties.

Tot slot staan er gesprekken op het programma met vertegenwoordigers van toerismeorganisaties zoals Deutsche Bodensee Tourismus GmbH, 1AVista Reisen GmbH en Flowcamper VANUFAKTUR GmbH & Co. KG. Deze sessies bieden een unieke kans om te leren van en te netwerken met professionals in de toeristische sector.

Praktische tips voor onderweg

Voor de goed voorbereide camperbezitter zijn er sessies over essentiële onderwerpen zoals eerste hulp voor honden, het voorkomen van oververhitting in de camper en tips voor het plannen van een hondvriendelijke reisroute. Praktische adviezen die cruciaal kunnen zijn voor een zorgeloze campervakantie met de hond.

Innovaties en gadgets

Niet te missen zijn de nieuwste gadgets en innovaties voor honden in campers. Fabrikanten presenteren allerlei handige accessoires, zoals uitklapbare hondenbedden, op maat gemaakte veiligheidsnetten en draagbare hondenbaden. Deze producten maken het niet alleen makkelijker om met honden te reizen, maar dragen ook bij aan hun welzijn onderweg.

Ervaringen delen

De CMT biedt camperbezitters ook de kans om te netwerken met gelijkgestemde hondenliefhebbers. Ervaringen en tips worden uitgewisseld, van de beste hondvriendelijke campings tot routes die ideaal zijn voor lange wandelingen met de hond. Deze interacties verrijken de camperervaring en bieden nieuwe perspectieven op het reizen met honden.

“Reisen mit Hund”

De CMT Stuttgart 2024 belooft daarom een inspirerend evenement te worden voor elke camperbezitter die graag reist met zijn hond. Met een focus op comfort, veiligheid en plezier, biedt de themadag “Reisen mit Hund” op 17 januari een schat aan informatie en hulpmiddelen om deze reizen nog aangenamer te maken.

Met een combinatie van praktische sessies, innovatieve producten en informatie, netwerkmogelijkheden en workshops is de themadag “Reisen mit Hund” op de CMT Stuttgart 2024 een unieke kans voor camperbezitters die hun passie voor reizen met hun hond willen delen en alle mogelijkheden op dit gebied willen ontdekken. Het belooft een dag vol inspiratie, leren en ontdekkingen te worden. Op de website van de CMT vind je alle benodigde informatie over de themadag.